Илон Мъск отвръща на Twitter. Милиардерът е завел насрещно дело

...
Илон Мъск отвръща на Twitter. Милиардерът е завел насрещно дело
Коментари Харесай

Илон Мъск завежда насрещно дело срещу Twitter

Илон Мъск отвръща на Twitter. Милиардерът е завел насрещно дело против компанията, с което се задълбочава правосъдният спор със обществената мрежа, който стартира след опита на бизнесмена да се отдръпна от контрактуваната договорка за пазаруване на компанията.

Провалената договорка беше на стойност от 44 милиарда $.

Искът на Мъск е подаден в петък, часове откакто беше разпореден 5-дневен развой, започващ на 17 октомври, с цел да се дефинира дали предприемачът може в действителност да се откаже от договорката.

Мъск - най-богатият човек в света и основен изпълнителен шеф на " Tesla Inc ", съобщи по-рано, че се отхвърля от цялостното взимане на надзор над компанията и упрекна Twitter, че е нарушил съглашението, като е показал погрешни данни за броя на подправените сметки в платформата си.

Няколко дни по-късно Twitter подаде иск, като назова изказванията за подправени сметки похищение на вниманието и съобщи, че предприемачът е бил привързан от контракт да завърши договорката при цена от 54,20 щатски $ за акция.

Малко по-късно беше регистриран спад в приходите на компанията, като от обществената мрежа упрекват за това протичащата правосъдна борба. Двете страни се съгласиха да проведат правосъден развой на 17 октомври, само че се разминаха във връзка с рестриктивните мерки за откриване на информация или достъпа до вътрешни документи и други доказателства.

Мъск упрекна Twitter, че се бави в отговор на настояванията му за откриване на информация, а Twitter го упрекна, че търси големи количества данни, които нямат отношение към главния въпрос по делото: дали той е нарушил контракта за договорката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР