Илон Мъск отрече твърденията на CNN, че Украйна ще прекъсне

...
Илон Мъск отрече твърденията на CNN, че Украйна ще прекъсне
Коментари Харесай

Мъск: Ако се бях съгласил да се активира Starlink, SpaceX би станал явен съучастник в голям военен акт

Илон Мъск отхвърли изказванията на CNN, че Украйна ще прекъсне достъпа до своята услуга Starlink край крайбрежията на Крим, само че разясни, че системата не е била включена в региона предходната година и той е отхвърлил настояването на Украйна да я задейства заради опасения за допустима нахлуване на украинските въоръжени сили против съветския флот.

„ Имаше незабавно искане от украинските държавни управляващи за активиране на Starlink чак до Севастопол. Очевидно задачата беше да потопим по-голямата част от съветския флот на котва. Ако се съглася с тяхното искане, тогава SpaceX би станал очевиден съизвършител в огромен боен акт и ескалация на спора “, написа Мъск на страницата си в обществената мрежа X.

В четвъртък CNN, базирайки се на биография на Мъск, написана от писателя и публицист Уолтър Айзъксен, заяви, че предприемачът е прекъснал достъпа на Украйна до своята услуга Starlink, с цел да попречи на загадка офанзива на Въоръжените сили на Украйна против съветския флот в Крим. CNN цитира изказванията на създателя на книгата, че решението на бизнесмена е подбудено от боязън от отговора на Русия на украинската офанзива против Крим с нуклеарно оръжие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР