Илон Мъск очаква клинични тестове върху хора на безжичния мозъчен

...
Илон Мъск очаква клинични тестове върху хора на безжичния мозъчен
Коментари Харесай

Мъск: До шест месеца започваме тестове на мозъчен чип върху хора

Илон Мъск чака клинични проби върху хора на безжичния мозъчен чип, създаден от неговата компания " Нюралинк ", да стартират до шест месеца, съобщи Ройтерс. 

Фирмата към този момент изостава от периодите, по-рано избрани от бизнесмена.

Компанията създава интерфейс за мозъчни чипове , които могат да разрешат на пациенти с увреждания да се движат и да поддържат връзка още веднъж, като Мъск добави, че ще се насочи и към възобновяване на зрението .

Базирана в региона на Сан Франциско и Остин, щата Тексас, в последните години " Нюралинк " организира проби върху животни, до момента в който чака утвърждение от Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати, с цел да стартират клинични изпитвания при хора.

" Искаме да бъдем извънредно деликатни и сигурни, че ще работят добре, преди да слагат устройство в човек “, сподели Мъск по време на дълго чаканата обществена актуализация на устройството.

Говорейки пред определени посетители в презентация в централата на " Нюралинк ", траяло близо три часа, Илон Мъск акцентира скоростта, с която се създава устройството .

" Напредъкът първоначално, изключително що се отнася до човешки същества, ще наподобява може би агонизиращо муден ", добави той.

Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати не отговори на питане на Ройтерс за коментар. Първите две приложения на устройството на " Нюралинк " при хората са ориентирани към възобновяване на зрението и ще разреши придвижването на мускули при хора, които не могат да го създадат , изясни Мъск. 

" Дори и в случай че някой в никакъв случай не е имал зрение, роден е кьорав, имаме вяра, че към момента можем да възстановим зрението ", сподели той.

Последното обществено показване на " Нюралинк " беше преди повече от година, като то включваше маймуна с мозъчен чип, която играеше компютърна игра , като мислеше сама.

Мъск, който управлява производителя на електрически транспортни средства " Тесла ", галактическата компанияа " СпейсЕкс " и обществената медийна платформа " Туитър ", е прочут с високите си цели като колонизиране на Марс и избавяне на човечеството.

Неговите упоритости за " Нюралинк " която започва през 2016 година, са със същия мащаб. Той желае да създаде чип, допускащ на мозъка да управлява комплицирани електронни устройства и в последна сметка да основат опция за възобновяване на двигателните функционалности на парализирани хора и лекуване на мозъчни болести като Паркинсон, деменция и Алцхаймер. Той също по този начин приказва за обединение на мозъка с изкуствен интелект.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР