Илон Мъск обяви рано в петък сутринта, че временно замразява

...
Илон Мъск обяви рано в петък сутринта, че временно замразява
Коментари Харесай

Мъск временно замрази сделката с Twitter заради фалшиви профили

Илон Мъск разгласи рано в петък сутринта, че краткотрайно замразява договорката си по закупуването на обществената мрежа Twitter след отчет за подправени профили в платформата. Затова се разбра от туит на Мъск в самата обществена мрежа.

Все още не е ясно, въз основа на туита на Мъск, дали някакви публични стъпки към този момент са подхванати за прекъсване на придобиването, което бе контрактувано в края на април с цена 44 милиарда $. Стойността на Twitter, изчислена въз основа на цената на акциите му, спадна през последните седмици на фона на общ спад в софтуерните акции.

Twitter се прави оценка на към 35 милиарда $ в петък сутринта, уточни NBC News. Веднага след туита на Мъск, с който разгласи краткотрайното замразява договорката, цената на акциите на Twitter падна повече от 18%.

Мъск не отговори незабавно на въпрос в Twitter дали са подхванати стъпки за прекъсване на договорката.

Twitter deal temporarily on hold pending details supporting calculation that spam/fake accounts do indeed represent less than 5% of users
— Elon Musk (@elonmusk)

Самият туит на Мъск включва линк към публикация на " Ройтерс " от 2 май, в която са разказани документи на компанията, които споделят, че подправени или спам сметки съставляват към 5 % от общата ѝ потребителска база.

В момента Twitter има към 229 милиона консуматори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР