Илон Мъск неведнъж е споделял виждането си, че светът се

...
Илон Мъск неведнъж е споделял виждането си, че светът се
Коментари Харесай

Бащата на 10 деца Илон Мъск е дарил $10 млн. за проучване на фертилността

Илон Мъск нееднократно е споделял визията си, че светът се нуждае от още бебета. Шефът на SpaceX, Tesla и X (преди Twitter) е подкрепил думите си с подаяние в размер на 10 милиона $ за проучвателен план за плодовитостта и популацията, написа Business Insider.    Сумата е отпусната още през 2021 година от фондацията на милиардера на университета в Остин, щата Тексас.

Tочното ѝ предопределение не бе известно, до момента в който при започване на тази седмица Bloomberg не я свърза с Population Wellbeing Initiative (PWI, „ Инициатива за богатство на популацията “).    PWI е взаимен план на Центъра за проучване на популацията към висшето образователно заведение и икономическия факултет с фокус върху плодовитостта, бъдещето на човечеството и икономическия напредък.    В теоретичен труд специалисти от PWI настояват, че заради намаляващата раждаемост „ човечеството е изчезнало на 4/5 “ и че в случай че тази наклонност не се обърне, светът ще се „ обезлюди в резултат на свирепост “.    Статията стартира с откъс от книгата „ Какво изискуем на бъдещето “ на Уилям МакАскил: „ Бъдещите хора са от голяма важност. Те биха могли да бъдат доста. Ние можем да създадем живота им по-добър. “ Авторът е изтъкнат покровител на по този начин наречения ефикасен алтруизъм – философията, че би трябвало да се фокусираме върху дълготрайните проблеми.

През октомври предходната година Илон Мъск финансира двудневна конференция на PWI, само че тогава от самодейността не разкриха неговото присъединяване пред присъстващите, които бяха дохвърчали от всички елементи на страната.    52-годишният бизнесмен има най-малко 10 деца от три дами. Първото – с първата му брачна половинка, умря на към 2-месечна възраст, само че по-късно им се родиха близнаци и тризнаци, заченати ин витро. С певицата Граймс Мъск има още две деца.    Ден откакто Insider заяви, че милиардерът е татко на близнаците на високопоставена служителка в ръководената от него компания за мозъчни импланти Neuralink, той написа в платформата си X:   „ Давам най-хубавото от себе си в битката с обезлюдяването “, добавяйки че „ сриващата се раждаемост е най-голямата опасност за цивилизацията до момента “.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР