Илон Мъск не е само лице на иновационната компания Tesla, той

...
Илон Мъск не е само лице на иновационната
компания Tesla, той
Коментари Харесай

Знаете ли че? Илон Мъск не е основател на Tesla Motors...

Илон Мъск не е единствено лице на иновационната компания Tesla, той на процедура е Tesla. Нейният мозъчен център, душа и сърце. Но той не е неин създател - Мъск влиза в компанията, когато тя към този момент е навършила една година.

Основатели на разтреслата из основи световната автомобилна промишленост “електрокарна ” компания Tesla Motors са Мартин Еберхард и Марк Тарпенинг през юли 2003-а година. Мартин Еберхард е американски инженер и предприемач, който през 2007-а година е бил приет за най-добър иноватор в света и за един от 32-та най-ценни за човечеството хора.

По време на първичното набиране на капитала - Series A funding, в Tesla Motors влизат Илон Мъск, Джей Би Стробъл и Ян Райт, на които за това е разрешено да се наричат съоснователи на компанията. Мъск я е харесал като софтуерна и независима компания автопроизводител, която желае да предлага електрически автомобили на приемлива цена. Tesla трансформира името си на Tesla през февруари 2017-а година.

Компанията се специализира в производството на електрически автомобили и слънчеви панели. Тя има няколко производствени и асамблиращи предприятия, измежду които акумулаторното Gigafactory 1 край Рино, Невада и главния автомобилен цех Tesla Factory във Фриймънт, Калифорния. От юни тази година в моделната гама на компанията се предлагат Model S, Model X и Model 3, стационарните акумулатори Powerwall и Powerpack, слънчеви панели и други свързани технологично продукти.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР