Илон Мъск назначи нов главен изпълнителен директор на Twitter, малко

...
Илон Мъск назначи нов главен изпълнителен директор на Twitter, малко
Коментари Харесай

Коя е Линда Якарино – новият шеф на Twitter?

Илон Мъск назначи нов основен изпълнителен шеф на Twitter, малко повече от шест месеца откакто закупи обществената мрежа. Ръководителят й ще бъде Линда Якарино – някогашен началник на рекламата в NBCUniversal. Тя ще следи бизнес интервенциите на уеб страницата, който се бори да печели пари.

Якарино ще стартира работа след шест седмици, а Мъск ще остане зает като изпълнителен ръководител и основен софтуерен шеф.

„ Очаквам с неспокойствие да работим с Линда, с цел да трансформираме тази платформа в X – приложението за всичко “, написа той в Twitter, потвърждавайки решението ден откакто разпали спекулациите, като написа, че е намерил нов началник, без да разкрива самоличността му.

Мъск, който купи обществената мрежа предходната година за 44 милиарда $, беше под напън да откри някой различен, който да управлява компанията и да пренасочи вниманието си към другите си бизнеси, които включват производителя на електрически коли Tesla и ракетната компания SpaceX.

С по-малко от 10% от софтуерните компании от Fortune 500, ръководени от дами,

Якарино ще се трансформира в оня необичаен образец за жена на върха на огромна софтуерна компания,

откакто се издига устойчиво в редиците на някои от най-големите медийни компании в Америка.

Коя е Линда Якарино?


Якарино е израснала в италианско-американско семейство, с татко, който е бил служител на реда, и майка, която в никакъв случай не е учила в лицей.

След като приключва Penn State, тя работи в Turner Entertainment в продължение на 15 години, преди да се причисли към NBCUniversal, където управлява почти 2000 души и взе участие в стартирането на услугата за стрийминг.

Нейната работа е белязана от тясно съдействие с огромни марки, намиране на благоприятни условия за позициониране на артикули и убеждаването им да популяризират дружно с телевизионни излъчвания – даже такива с известност на нападателно наличие, като „ Сексът и градът “, когато започва за първи път.

Тя също по този начин е построила връзки в нови медии с Apple News, Snapchat и YouTube.

Профил от 2005 година в индустриално издание я разказва като заета, омъжена майка на две деца, тогава на 13 и 9 години. „ Нямам безусловно никакви занимания “, признава Якарино пред медията.

Клеър Аткинсън от Business Insider следи кариерата на Яккарино в продължение на две десетилетия и твърди, че нейният опит в рекламата може да помогне на Twitter, където продажбите на реклами внезапно спаднаха откакто Мъск купи компанията.

„ Ако Twitter желае да монетизира по-добре, в сравнение с до момента, тогава това би било мястото, от което да започнете и Линда би била идеалният човек, който да направи това “, споделя Аткинсън. „ Тя е индивидът, от който мога да си показва, че има потребност Илон Мъск. “

Всъщност нейният жанр на договаряния в промишлеността й печели прозвището „ кадифеният чук “, съгласно Wall Street Journal през 2012 година

Якарино ще се изправи пред предизвикването да ръководи бизнес, който се бори да бъде печеливш, като в същото време ще бъде интензивно следена по какъв начин Twitter се оправя с разпространяването на дезинформация и ръководи речта на омразата.

Когато Мъск за първи път стартира да разисква проектите си за Twitter предходната година, той сподели, че желае да понижи зависимостта на платформата от реклами и да направи промени в метода, по който модерира наличието.

Той също по този начин сподели, че желае да разшири функционалностите на уеб страницата, с цел да включва заплащания, криптирани известия и телефонни позвънявания, трансформирайки го в нещо, което назова X.

Но Мъск провокира несъгласия, когато уволни хиляди чиновници при придобиването на компанията, в това число хора, които са били натоварени да се оправят със злоупотребяващи постове

Той също по този начин преразгледа метода, по който услугата удостоверява сметки, като стартира да събира такса за сините отметки в ход, който съгласно критиците ще улесни разпространяването на дезинформация.

Някои от измененията провокираха угриженост измежду рекламодателите, обезпокоени от опасности за техните марки, които след това стопираха разноските на уеб страницата. Мъск призна за „ всеобщите “ спадове в приходите, макар че сподели пред BBC предишния месец, че фирмите се завръщат.

На рекламна конференция предишния месец Якарино интервюира Мъск, само че и му изясни какво би трябвало да направи, с цел да увери компаниите, че техните марки няма да бъдат изложени на риск.

„ Хората в тази стая са вашият интензивен път към облага “, сподели тя. „ Но в стаята има много скептици. “


Имаше и мигновен песимизъм към назначението на Якарино на управителен пост в обществените мрежи, където мнозина търсеха улики за нейната политика, която се твърди, че е консервативна.

Работата й за Световния стопански конгрес, организация, обсъждана отрицателно като „ глобалистка “ от тези отдясно, не беше добре призната в някои кръгове, дружно с ролята й в акция за имунизиране против ковид с присъединяване на папа Франциск.

Други отляво сложиха под въпрос нейното политическо присъединяване в съвета по спорт, фитнес и хранене на Белия дом при някогашния президент Доналд Тръмп.

Мъск, който също е сложил дами на управителни позиции в SpaceX и Tesla, е прочут като непредсказуем и придирчив началник

Дори обявянето на името й стана по необикновен метод, откакто медийни разработки, провокирани от обявата на Мъск, индентифицираха Якарино като предстоящ началник на Twitter, а това наподобява хванаха шефовете й в NBCUniversal неподготвени.

Якарино към момента не е коментирала обществено този ход.

Аткинсън е на мнение, че двамата ръководители на Twitter ще бъдат изправени пред „ сложни диалози “ за това по какъв начин да се оправят с модерирането, изключително с наближаването на президентските избори през 2024 година в Съединени американски щати.

„ Колко дълго може да издържи Линда при тези сложни обстановки на ръководство, може да се гадае “, добавя тя.

Етикети: TwitterИлон МъскЛинда Якарино
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР