Илон Мъск настоява да промени начина, по който се показват

...
Илон Мъск настоява да промени начина, по който се показват
Коментари Харесай

Мъск подготвя удар срещу медиите в платформата X

Илон Мъск упорства да промени метода, по който се демонстрират линковете към новините в неговата обществена медийна платформа X, по-рано наричана Twitter. Това е ход, който евентуално може да подкопае способността на медиите да притеглят публика през обществената мрежа, написа Reuters.

X възнамерява да отстрани заглавието и текста, като резервира единствено водещото изображение от връзката към новинарската публикация, споделена на платформата, написа Мъск.

Fortune за първи път заяви новината в понеделник, цитирайки собствен източник, като съгласно изданието персонално Мъск упорства за този метод към медиите.

Това евентуално е опит да бъдат накарани потребителите да прекарват повече време в X и да си заплащат за абонаментната услуга, с цел да получават повече детайлности.

Не е ясно по какъв начин този ход ще се отрази на рекламодателите на платформата. Според Мъск към юли има 540 милиона дейни консуматори месечно.

Понастоящем връзките към новините се появяват във времевата линия на потребителите като „ карти “ дружно с изображение, линк към източника и кратко заглавие. Този метод оказва помощ за привличане на кликвания и оказва помощ на издателите да завоюват читатели.

От придобиването на Twitter Мъск се пробва да монетаризира по всевъзможен метод потребителската база на платформата, с цел да не разчита единствено на рекламодателите и да я направи печеливша. С измененията до момента той желае да трансформира X в по-подходяща платформа за основателите на наличие. Премиум клиентите към този момент могат да разгласяват по-дълги видеоклипове, техните изявления се демонстрират по-високо и получават отстъпка от цената на рекламите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР