Илон Мъск насърчаваше екстремисти и бели расисти през целия си

...
Илон Мъск насърчаваше екстремисти и бели расисти през целия си
Коментари Харесай

Неприятната реакция се натрупва, след като Илон Мъск нарече антисемитска теория на конспирацията „действителната истина“

Илон Мъск насърчаваше екстремисти и бели расисти през целия си едногодишен мандат като притежател на X, някогашен Twitter, само че тази седмица той въпреки всичко съумя да прокара границите на държанието, което всеобщите консуматори – и рекламодателите – ще толерират.

В сряда Мъск поддържа обява от консуматор на X, обвиняващ еврейските общности в разпространяване на „ диалектическа ненавист против белите “. Самото изказване беше отговор на друга обява на X, споделяща видеоклип на PSA от Фондацията за битка с антисемитизма, дружно с рецензии към анонимни консуматори, които разгласяват „ Хитлер беше прав “ онлайн.

„ Дълбоко не се интересувам от давам най-малките нелепости в този момент за това, че западните еврейски популации стигат до притеснителното осъзнаване, че тези орди от малцинства, които [те подкрепиха] да наводнят страната им, не ги харесват прекалено много “, написа потребителят на X в отговор. „ Искаш истината да ти бъде казана в очите, ето я. “

Мъск отговори: „ Казахте същинската истина. “

Публикацията Мъск направи всичко допустимо да похвали се базира на същата доктрина за конспирацията на белите националисти, поддържана от стрелеца в синагогата " Дървото на живота " Робърт Бауърс. Минути преди стрелбата Бауърс разгласява в крайнодесния уебсайт за обществени медии Gab, че еврейската американска организация с нестопанска цел HIAS, която дава помощ на бежанците, „ обича да води нашественици, които убиват нашите хора “. „ Не мога да седнал съм и да виждам по какъв начин хората ми биват избивани “, написа Бауърс, мигове преди да убие 11 души в синагогата в Питсбърг.

Коментарът от притежателя и техническия шеф на X от ден на ден притегля необятно наказание. В петък заместник-секретарят по пресата на Белия дом Андрю Бейтс отговори на последното утвърждение на Мъск за превъзходството на бялата раса в неговата лична платформа.

„ Ние осъждаме тази отвратителна агитация на антисемитска и расистка ненавист с най-категорични думи, която опонира на нашите съществени полезности като американци “, сподели Бейтс, цитирайки нещастието с Дървото на живота и смъртоносната офанзива на Хамас в Израел на 7 октомври. достолепието на техните събратя американци и компрометира сигурността на нашите общности. "

Последствията от поддръжката на Мъск за антисемитски и расистки конспирации се разпространиха в допълнение в петък следобяд, като Apple разгласи " пауза " на всички компании рекламиране на X.

X напуща антисемитската и ислямофобска ненавист, демонстрира нов отчет

Туитът, който Мъск назова „ действителната истина “ също повтори по-широката доктрина на конспирацията за Голямото заменяне, която белите националисти разпространяваха, с цел да посеят боязън от небелите хора, които изместват болшинството от бялото население в страни като Съединени американски щати.

Собственикът на X и преди се е свързал с антисемитски фигури. Преди това Мъск приветства Кание Уест в X, откакто музикантът беше стеснен в Instagram, откакто се базира на антисемитски тропи. По-малко от ден по-късно, Уест позорно туитва желанието си да „ престане да умира [sic] con 3 на ЕВРЕИТЕ “ и по-късно разгласява звезда на Давид, слята със свастика. X спря акаунта на Уест през декември, само че го възвърне през лятото.

Преди една година Мъск възвърне редица сметки, които преди този момент бяха спрени за разпространение на ненавист, в това число скандалния неонацист Андрю Англин, който сътвори уеб страницата за предимство на бялата раса The Daily Stormer. След завръщането си Англин изследва новите правила на Twitter в отговор на Мъск: „ Хванахте 12-часово прекъсване за туитване на звезда на Давид със свастика в нея... Каквито и да са разпоредбите, хората ще ги следват. Просто би трябвало да знаем какви са разпоредбите. “

Мъск си е основал навика да поддържа връзка със самопровъзгласени бели националисти и други мразещи фигури в X. През септември Мъск хареса туит от самоописан „ гневен антисемит “, който стартира акция за възбрана на Антиклеветническата лига от X. Мъск упрекна ADL, еврейска организация за цивилен права, че са „ най-големите генератори на антисемитизъм в тази платформа “ и заплаши да съди група за изгубени рекламни доходи от рецензиите си за повишаване на езика на омразата в X под негово управление.

Съоснователят на Фейсбук Дъстин Московиц предложи някои сардонични мнения за обстановката в Threads, X съперника на Meta. „ Главният изпълнителен шеф на Xitter Линда Якарино е изправена пред най-голямото си тестване до момента, до момента в който взема решение дали да приключи своя антисемитски основен механически шеф или да рискува да загуби още повече рекламодатели “, написа Московиц. „ Как ще се оправи тя с тази сложна, само че морално недвусмислена обстановка? “

Изследовател, сериозен към X под управлението на Илон Мъск, ще се бори за сметката си в съда

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР