Илон Мъск може да се оттегли от шефското място в

...
Коментари Харесай

„Самоуоволнението” на Илон Мъск от Twitter оскъпи акциите на… Tesla


Илон Мъск може да се отдръпна от шефското място в Twitter след гласоподаване в мрежата
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Когато през април тази година разгласи, че желае да купи Twitter, Илон Мъск повлия отрицателно на акциите на друга своя компания – водещия производител на електрически автомобили Tesla. Сега се случи противоположното – готовността му да напусне шефския пост в Twitter оскъпи Tesla.

Ценните бумаги на Tesla поевтиняха с 58% от април до момента, а самият Илон Мъск неведнъж продаваше акции та компанията, с цел да поддържа бизнеса на Twitter и да обезпечи самата договорка. Само през този месец той направи 3,6 милиарда $ от сходни транзакции.

Но през днешния ден цената на акциите на Tesla се повиши, защото вложителите повярваха, че Мъск е подготвен да напусне мениджърския пост в Twitter.

Снощи милиардерът започва следващото изследване на публичното мнение с въпрос дали да напусне поста основен изпълнителен шеф на Twitter, като даде обещание да се подчини на избора на публиката. От гласувалите в към 17,5 милиона консуматори над половината (57,5%) избират Илон Мъск към този момент да не е началник на компанията.
още по темата
Разбира се, в очите на акционерите на Tesla използването на сходно решение на процедура е удобно, защото Илон Мъск може да отдели повече време за ръководство на делата на автомобилния производител.

Акциите на Tesla нарастнаха с съвсем 5% преди днешната търговия. Най-интригуващото в тази история е неналичието на ясна концепция измежду общността кой би могъл да управлява Twitter вместо Илон Мъск. Самият той неотдавна призна, че нито един от претендентите, способни да поддържат компанията, не желае да я управлява и той няма правоприемник.

В същото време Twitter, съгласно Мъск, върви към банкрут от май тази година. След като болшинството от интервюираните гласоподаваха за оставката на Мъск като началник на Twitter, през идващите дни могат да се чакат значими кадрови промени в компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР