Илон Мъск може да бъде приеман като модерния Нострадамус, който

...
Илон Мъск може да бъде приеман като модерния Нострадамус, който
Коментари Харесай

Илон Мъск, изкуственият интелект и ще останем ли без работа през 2030 г.

Илон Мъск може да бъде одобряван като модерния Нострадамус, който употребява част от гения си, с цел да ни предизвестява за тайните на бъдещето.

Както знаем, като се изключи че Мъск е един от пионерите в опознаването и колонизирането на близкия космос, той е и от главните играчи в развиването на изкуствения разсъдък.

Тази седмица милиардерът взе присъединяване в Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай, Китай, където не пропусна да ни уведоми за неразбираемото бъдеще, в което технологиите ще изместят индивидите в доста сфери от живота.

Според Мъск до една четвърт от работещите хора в Съединени американски щати ще останат без работа през 2030 година, тъй като трудът им към този момент ще може да се извършва от машини с изкуствен интелект.

" Може би последната служба, която ще оцелее, ще е създаването и писането на програмен продукт за изкуствен интелект, преди машините да се научат сами да вършат и това ", планува СЕО-то на Tesla.

Инженерството, физиката, изкуството и работата с хора ще са сферите, които последни ще отпаднат с навлизането на интелигентните технологии, твърди милиардерът.

Креативните специалности, изискващи високо равнище на обучение, ще са измежду дребното незасегнати от изкуствения разсъдък.

Донякъде имаме вяра, че Мъск може да се окаже прав, съдейки по скоростта, с която се развиват софтуерните браншове през последното десетилетие.

Чудим се само по кое време ще се откри някой милиардер, който да ни даде изясненост във връзка с това какво ще вършим с времето си, когато изкуственият разсъдък ни измести от работния ни стол. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР