Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk,

...
Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk,
Коментари Харесай

Може ли Илон Мъск да спаси изчезналата подводница Титан?

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, може би държи ключа към избавителната задача на подводницата " Титан ", защото връзката е била изгубена. OceanGate Expeditions употребява системата Starlink за връзка, до момента в който е в океана, само че в понеделник сигналът е бил загубен.

На 1 юни компанията написа в Twitter: " Въпреки че се намираме в средата на Северния Атлантически океан, имаме интернет връзката, от която се нуждаем, с цел да създадем сполучливо нашите интервенции по гмуркането на #Титаник - благодарим ви @Starlink! "  

Подводницата " Титан " е проектирана по този начин, че автоматизирано да излиза на повърхността, в случай че изпадне в неволя, и поддържа връзка с надводния транспортен съд посредством интернет връзка, захранвана от системата Starlink на Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,.

Starlink е система от околоземни спътници на Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, предопределени да обезпечи световно интернет покритие. 

В средата на Атлантическия океан към момента се организира огромна издирвателно-спасителна интервенция, откакто туристическата подводница изчезна по време на гмуркане до останките на " Титаник " в неделя. 

Според бреговата защита плавателният съд се е потопил в неделя сутринта, а поддържащият го транспортен съд, канадският проучвателен ледоразбивач Polar Prince, е изгубил контакт с него към час и 45 минути по-късно.

Бреговата защита заяви, че на борда е имало един водач и четирима " експерти по задачата ". " Специалистите по задачите " са хора, които заплащат, с цел да вземат участие в експедициите на OceanGate. Те се редуват да работят със сонарното съоръжение и да извършват други задания в подводницата за петима души. 

Първоначалната група от туристи през 2021 година заплати по 100 000-150 000 $ на човек, с цел да се насочи на това странствуване. Уебсайтът на OceanGate разказва " таксата за поддръжка на задачата " за експедицията през 2023 година като 250 000 $ на човек.

Британският предприемач Хамиш Хардинг, който живее в Дубай в Обединените арабски емирства, е един от експертите на задачата, съгласно Action Aviation, компания, на която Хардинг е ръководител.

Алистър Грейг, професор по морско инженерство в Университетския лицей в Лондон, съобщи, че подводните апарати нормално имат падаща тежест, която е " маса, която могат да освободят при положение на повреда, с цел да ги повдигнат на повърхността, употребявайки плаваемостта ". 

" Ако е имало спиране на електрозахранването и/или на връзката, това може да се е случило и подводницата да се е поклащала на повърхността в очакване да бъде открита ", сподели Грейг.

Друг сюжет е теч в корпуса под налягане, като в този случай прогнозата не е добра, пише Vesti.bg.

" Ако подводницата е слязла на морското дъно и не може да се върне назад със лична мощ, опциите са доста лимитирани. Въпреки че подводницата може да е към момента непокътната, в случай че е отвън континенталния шелф, има доста малко плавателни съдове, които могат да стигнат толкоз надълбоко, и сигурно не и водолази ", изяснява Грейг. 

Дори и да могат да стигнат толкоз надълбоко, той се съмнява, че ще могат да се прикрепят към люка на подводницата на OceanGate.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР