Илон Мъск и Стив Дейвис казват, че целят машината им

...
Илон Мъск и Стив Дейвис казват, че целят машината им
Коментари Харесай

Илън Мъск търси местно одобрение за тунелен транспорт под Лос Анджелис

Илон Мъск и Стив Дейвис споделят, че целят машината им за копаене на тунели да е по-бърза от талисмана на компанията, охлюва Гари.

Още по тематиката
Френската конкуренция за Hyperloop

Идеята за суперскоростен превоз на Илън Мъск дава късмет на дребните градове в страната да привлекат огромни планове
7 май 2018
Космическият туризъм може да се трансформира в промишленост за милиарди

Все по-близо сме до наличните галактически пътувания
1 мар 2018
Tesla не разочарова вложителите

Компанията означи по-малка загуба от предстоящото през второто тримесечие и продължава да се движи по проект с производството на Model 3
5 авг 2017 Милиардерът Илън Мъск показа пред жители на Лос Анджелис детайлности за проектите на неговата Boring Company да сътвори всеобщо употребявани директни тунели под Лос Анджелис. Главният изпълнителен шеф на Tesla означи, че цената за транспорт с така наречен Loop система ще е 1 $. Тя ще транспортира хора от централните елементи на Лос Анджелис към интернационалното летище на града – дистанцията от близо 18 км ще се взема за 8 минути. Мъск е вложил 100 млн. $ персонални средства в компанията. Услуга за локалните

" Ще фокусираме напъните си да създадем тунела допустимо най-безопасен и бърз, без да надуваме цената ", разяснява Мъск. " Очевидно е обаче, че с цел да стигнем до такава степен, ни е нужна необятна поддръжка. "

Едва преди месец градският съвет на Лос Анджелис утвърди настояването на The Boring Company да прокопае тунел, без да минава през редица наложителни инспекции.

Мъск показа, че компанията му ще употребява елементарни, само че новаторски способи, с цел да обезопаси всеки тунел. Бързо изнасяне на пръстта и създаване на стени, прилагане на електрически мотори, с които да се избегнат рискови излъчвания, са част от решенията, които бяха препоръчани.

Главният инженер отпред на The Boring Company - Стив Дейвис, също присъстваше на събитието. Той успокои жителите, че прокопаването на тунелите няма да ги тормози. " Няма да ни виждате, няма да ни чувате, дори няма да знаете, че съществуваме. "

Според него компанията се стреми да понижи цената за една миля тунел от няколкостотин милиона $ до едвам 10 млн. Дейвис, който също е инженер и в SpaceX, показа, че се надява подобренията в успеваемостта да са от същата големина, която SpaceX донесе на ракетната промишленост.

Новото метро

Въпреки че концепцията за The Boring Company е пристигнала от проблемите на Мъск с трафика в Лос Анджелис, той счита да даде приоритет на колоездачи и пешеходци в новите тунели. Около 10 индивида ще могат да влязат в кабина, която, движейки се върху електрически релси, ще доближава скорости до 240 км/ч.

Междуградските тунели (като този, който се възнамерява сред Лос Анджелис и Сан Франциско) ще употребяват системата hyperloop. През нея в тунели с ниско налягане ще могат да се движат кабини с над 1000 км/ч. Така пътят сред Лос Анджелис и Сан Франциско ще бъде скъсен от 6 часа до едвам 30 минути.

Набиране на средства

Някои от присъстващите бяха спечелили билет след закупуването на марковата огнехвъргачка на The Boring Company. Това беше една от многото реклами, посредством които Мъск се опита да набере пари за компанията. Преди това той продаде 30 хиляди шапки, от които компанията събра 600 хиляди $. Последваха огнехвъргачките, които макар цената от 500 $ на брой бяха разпродадени за седмица, а The Boring Company събра 10 млн. $.

Много от огнехвъргачките към момента не са доставени, като Мъск показа, че " избрани провокации " са се появили с доставчиците. " Предполагам не харесват да доставят неща, цялостни с пропан. За това просто ние ще наемем хора и камиони, които да ви ги донесат. "

За идната си акция Мъск сподели, че мисли да продава " супертухли ", направени от пръстта, която остава след пробиването на тунел. " 10 цента на тухла не е доста. Това в действителност са страхотни тухли, доста гладки и здрави. Искаме да използваме тази пръст за нещо потребно, вместо да я изхвърляме. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР