Илон Мъск е вторият човек в историята, след Джеф Безос,

...
Илон Мъск е вторият човек в историята, след Джеф Безос,
Коментари Харесай

Мъск е първият човек в историята, който загуби 200 млрд. долара

Илон Мъск е вторият човек в историята, след Джеф Безос, който съумява да натрупа персонално положение от над 200 милиарда $, написа Bloomberg. Това се случи през януари 2021 година. В края на 2022 година Мъск стана първият човек в историята, който съумя да загуби 200 милиарда $ от своето положение.

През ноември 2021 година благосъстоянието на създателя на Tesla и SpaceX се оценяваше на 340 милиарда $, напомня още Bloomberg. По този индикатор той беше най-богатият човек в света за повече от година в показателя на организацията. Днес обаче положението му се прави оценка на " едвам " 137 милиарда $ след внезапната амортизация на акциите на Tesla в последните дни и покупката на Twitter за сумата от 44 милиарда $.

Въпреки тази загуба 51-годишният Илон Мъск си остава един от най-богатите хора по света, само че отстъпва първата позиция на френския предприемач Бернар Арно, който е съосновател на веригата за първокласни артикули LVMH. Неговият бизнес също пострада през 2022 година, само че загубите са в размер на към 16 милиарда $.

Като цяло най-богатите хора по света са изгубили над 1,4 трилиона $ през 2022 година, сочи още показателят на милиардерите на Bloomberg. В него са включени 500-те най-богати хора по света.Сред главните аргументи за това е сривът на пазара на криптовалути, като и войната в Украйна, поради която Западът наложи строги наказания на Русия. Влияние към момента оказва и пандемията от ковид - изключително на положението на богаташите в Китай.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР