Илон Мъск е разговарял с руския президент Владимир Путин преди

...
Илон Мъск е разговарял с руския президент Владимир Путин преди
Коментари Харесай

Илон Мъск е разговарял с Путин преди да публикува в Twitter мирния план за войната в Украйна

Илон Мъск е разговарял с съветския президент Владимир Путин преди да разгласява в Twitter мирния си проект за войната в Украйна. Предложението за мир на основния изпълнителен шеф на Tesla включваше украински територии да бъдат предадени на Русия.

 Илон Мъск предложи Украйна да направи териториални отстъпки пред Русия Виж още

На клиентите на консултанската компания Eurasia Group е изпратен текст, в който американският политолог Иън Бремър написа, че Мъск му е споделил, че съветският президент е " подготвен да договаря ", в случай че Кримският полуостров остане в съветски ръце, заяви Vice.

Другите условия включвали Украйна да резервира непрекъснат неутралитет и да признае съветската анексия на Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие.

Бремър твърди, че Мъск е декларирал, че Путин му е споделил, че тези цели ще бъдат реализирани " без значение от всичко ".

Това включва и вероятно потребление на нуклеарни оръжия, в случай че Украйна нахлуе в Крим. (Полуостровът беше анексиран от Русия през 2014 г.). Според Бремър Мъск е декларирал, че " би трябвало да се направи всичко, с цел да се избегне този сюжет ".

Миналата седмица Мъск разгласява в Twitter доста сходни оферти за мир в Украйна, като добави предлагането референдумите, извършени в анексираните области, които бяха наказани като подправени както от Украйна, по този начин и от Запада, да бъдат извършени още веднъж под надзора на Организация на обединените нации.

Мирният проект на Мъск беше жигосан от украинците, като дипломатът Андрий Мелник написа в Туитър: " Майната ти, това е моят доста изкусен отговор към вас " .

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 4 октомври във видеовръзка с пресата, че " е доста позитивно, че някой като Илон Мъск търси кротичък излаз от тази обстановка ".

" В съпоставяне с доста професионални дипломати, Мъск към момента търси способи за реализиране на мир. А постигането на мир, без да се изпълнят изискванията на Русия, е безусловно невероятно ", добави той, представен от Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР