Илон Мъск е не само един от най-богатите, но и

...
Илон Мъск е не само един от най-богатите, но и
Коментари Харесай

Лъжите за детството си, които Мъск опроверга

Илон Мъск е освен един от най-богатите, само че и от най-коментираните хора в света. Бизнес ходовете му през днешния ден стават притежание на всички, само че има интервали от предишното му, които са съединени най-вече от догатки и спекулации - като детството му да вземем за пример.
 Гран при на Маями събра Джеф Безос и Илон Мъск на едно място
Какво събра Джеф Безос и Илон Мъск на едно място

Страстта към високите скорости

Най-често се споделя, че 77-годишният Ерол Мъск е имал изумрудена мина в Южна Африка и е бил доста богат и авторитетен. Това обаче не е изказване, измислено просто по този начин. Самият Илон е признавал, че това са думи, които е чувал от татко си, само че през годините по този начин и не е съумял да потвърди, че са истина. 

Но на хората единствено това им би трябвало, с цел да сглобят истории, в които милиардерът съумява в начинанията са с помощта на солидна финансова поддръжка от родителя си. И очевидно на Мъск към този момент му е омръзнало да ги слуша и реши да опише своята позиция - в Twitter, несъмнено.

I grew up in a lower, transitioning to upper, middle income situation, but did not have a happy childhood. Haven’t inherited anything ever from anyone, nor has anyone given me a large financial gift.

My father created a small electrical/mechanical engineering company that was…
— Elon Musk (@elonmusk)
Той написа първо, че към момента няма някакви доказателства, че въпросната мина на татко му изобщо съществува. Обърна се и към почитатели си, че желае да види фотография на тази мина и да разбере къде тъкмо се намира.

Освен това изрично съобщи, че не е получавал никакво завещание или огромни парични дарове от никого, а баща му е спрял да го устоя след гимназията. Дори в противен случай - той и брат му са помагали със средства на Ерол, който е съумял да докара до банкрут своята дребна инженерна компания.

After Elon Musk's Strong Denial, Father Errol Musk's Account Of Emerald Mine Visit
Errol M...
— David Adam (@DavidAd75944560)
А по-късно добави, че е израснал в семейство със междинен стандарт на живот, само че все пак не е имал щастливо детство. Не скри обаче, че татко му му е дал скъпи съществени знания по физика, строителство и инженерство, които за Ерол са били " по-важни от парите ".

Мей Мъск, майката на Илон, също се намеси в полемиката в обществената мрежа с желанието да разбере повече за прословутата мина на някогашния си брачен партньор. И попита за какво в случай че в действителност тя е съществувала, синът им е трябвало да спи на матрак на пода в едностаен апартамент като дете, цитират я от Business Today.

Сагата с мистериозната мина за скъпоценни камъни на Ерол Мъск обаче не е от в този момент. Преди няколко месеца Мъск съобщи в Twitter, че дава един милион доджкойна на този, който му показа доказателство за нейното битие. Е, очевидно подобен човек не се е намерил и до момента, а милиардерът обществено изобличи татко си като измамник.

Errol Musk reveals how Elon didn't eat for four days on 'trip to emerald mine'
— Yngwie J. Einstein (@ihatepundits)
За да отбрани достойнството си, Ерол приказва пред The Sun и опроверга изказванията на сина си. По думите му, самият той също е посещавал въпросната мина в Замбия единствено един път и с него е бил точно Илон.

Тогава е трябвало да натоварят скъпоценни камъни и да се върнат с тях назад в Южна Африка. А прекарването дефинира като " гадно ". Четири дни не са имали нищо за ястие, с изключение на сушена и смляна царевица, а Илон по този начин и не е хапнал нищо.
 Илон Мъск слага нови правила в Twitter, само че някои звезди отхвърлят да вземат участие
Звездите, които отхвърлят да заплащат на Илон Мъск

Какво се трансформира в Twitter

Двамата се оказали и под опасност да бъдат задържани, тъй като Илон е пътувал с паспорта на брат си, който бил изтекъл преди шест месеца. Не е желал обаче да се крие и да направи нещо " нелегално ", а за благополучие се разминали единствено с санкция. Днес пък историите на двамата радикално се разминават и евентуално истината още веднъж е някъде по средата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР