Илон Мъск е ексцентричен милиардер с интересно минало и още

...
Илон Мъск е ексцентричен милиардер с интересно минало и още
Коментари Харесай

Един ден от живота на Илон Мъск

Илон Мъск е екстравагантен милиардер с забавно минало и още по-интересно бъдеще, което основава за всички нас. Хора като него постоянно провокират любознание, тъй като съумяват да реализират доста и постоянно изниква въпросът по какъв начин се оправят с всичко. За да намерим отговора, ще прекараме 24 часа със притежателя на Tesla.

Всяка нощ Мъск се стреми да спи най-малко шест часа. За да успее да си набави това количество сън, като си ляга постоянно към и след среднощ, той става към 7 часа.

Веднага по-късно е време за отговаряне на най-спешните имейли. Когато завърши с тази задача, милиардерът взима ежедневния си душ, като избира да е с гореща вода, макар че експерти споделя, че леденият усъвършенства продуктивността. Той очевидно просто няма потребност от сходни трикчета...
 Снимка 487451

Мъск постоянно пропуща закуската и я замества с нова доза имейли и известия, на които дава отговор. След това самичък води децата си на учебно заведение - само че не какво да е, а това, което самичък сътвори. Ad Astra е образователно заведение за общо 30 деца, множеството от които на чиновници на Tesla, които се образоват на нови технологии и изкуствен интелект.

След това е време същинският работен ден на бизнесмена да стартира. В ранните години на своите компании, той прекарва съвсем цялото си време в офиса и цеховете. Постепенно обаче си построява работна рутина, която да не надвишава 80-90 часа седмично , в които да бъде оптимално работлив.

Два дни от седмицата Мъск прекарва в SpaceX - понеделник и петък, а останалите три - във фабриката на Tesla. Кълне се и в триумфа на петминутното предписание - да отделя тъкмо толкоз време на съответна задача, само че да й отдава цялото си внимание.
 Снимка 487452

За обяд рядко му остава време - най-често похапва нещо на крайник или до момента в който е в следващата среща. Именно в събирания с подчинените минават част от дните му. Затова има и строги правила, които държи да се съблюдават. На срещите участват най-много шест индивида, не са прекомерно чести и прекомерно дълги , предава Tech Vision.

Най-голяма част от работния си ден обаче Мъск прекарва във физически труд - той работи наедно със чиновниците във фабриките, проектира детайли, тества и усъвършенства.
 Илон Мъск, татко му Ерол Мъск и какво не знаем за родителя на милиардера
Бащата, за който Илон Мъск не обича да приказва

Защо двамата не са в положителни връзки

След работа милиардерът тренира във фитнеса, излиза на вечеря или се отпуска с някоя обичана книга. Не крие, че от време на време значимите работни планове не го оставят на мира даже когато ляга да спи. Ако от време на време му се постанова да работи в събота, то неделята е времето за отмора, което наложително си обезпечава , с цел да презареди батериите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР