Илнур Закарин (Катюша) спечели много интересния 13-и етап от Джиро

...
Илнур Закарин (Катюша) спечели много интересния 13-и етап от Джиро
Коментари Харесай

Закарин спечели 13-ия етап на Джирото, провал за Йейтс

Илнур Закарин (Катюша) завоюва доста забавния 13-и стадий от Джиро д'Италия, който бе и първият, приключил на нанагорнище.

29-годишният руснак измина 196-те километра от Пинероло до Черезоле Реале за 5:34.40 часа, завършвайки с 35 секунди пред Микел Ниеве (Мичелтън-Скот). Това е общо втора етапна победа за руснака в Обиколката на Италия като предходният му триумф пристигна през 2015 година.

С офанзива от групата на любимците Микел Ланда приключи трети на 1:20 минути зад Закарин. Ланда обаче съумя да заличи част от пасива си по отношение на любимците в генералното класиране Примож Роглич и Винченцо Нибали. Двамата изкараха деня дружно и в последна сметка приключиха на 2:57 минути зад спечелилия. Носителят на розовата фланелка Ян Поланц съумя да я задържи за още един ден, откакто финишира 15-и на 4:39 минути зад Закарин.

Двама са огромните губещи от авансово посочените за любимци колоездачи. Заявилият, че всички съперници би трябвало да се опасяват от него Саймън Йейтс сподели, че формата му не дава отговор на думите. След двата разочароващи часовника, в този момент водачът на Мичелтън-Скот финишира едвам 17-и на тъкмо 5 минути зад Закарин и на над две минути по отношение на Роглич и Нибали.

Мигел Анхел Лопес (Астана) пък още веднъж имаше проблем с велосипеда при започване на финалното нанагорнище, което му коства доста. Той приключи 11-и на 4:19 и също изостана в генералното класиране.

То е водено от Поланц, който е с 2:25 минути пред сънародника си Роглич. Закарин се изкачи на трето място на 2:56. Бауке Молема също означи напредък до четвърта позиция на 3:06. Винченцо Нибали е пети на 4:09. Топ 10 допълват Ричард Карапаз, Рафал Майка, Микел Ланда, Павел Сиваков и Мигел Анхел Лопес. Саймън Йейтс е 12-и на 8:14 зад Поланц.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР