Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. На втория тур

...
Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. На втория тур
Коментари Харесай

Илко Стоянов от ИТН печели балотажа за кмет на Благоевград

Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. На втория тур от частичните избори той събра към 2000 гласа повече от Румен Томов, който ръководи общината година и половина.

По-малко от един % е разликата в изборната интензивност сред двата тура на изборите за кмет на Благоевград. Антирекордът беше подложен предходната неделя с едвам 27.75% дали своят вот. Финалът на изборите разгласи заместник-председателят на ОИК Йордан Симонски:

" 28.46% - 18 645 гласа. С към 500 гласа повече спрямо предходния тур ".

В 21:00 часа щабът на юрист Илко Стоянов разгласи победа, базирайки се на данните от своите представители в секционните комисии:

" Ще бъда диалогичен кмет и това, което съм заречен най-много - ще бъда честен. Заложих напълно на позитивното, на новото, на разговора, на разсъдъка ", разяснява Илко Стоянов.

Общинската изборна комисия разгласи и финалните резултати. Кандидатът на " ИТН " събра 56.08 %, а самостоятелният Румен Томов - 40.78 на 100.

Досегашният градоначалник, който ръководи община Благоевград 19 месеца, съобщи, че приема резултата, само че се усъмни в честността на вота:

" Имаше доста сигнали за пазаруване на гласове, ние сме се обърнали към органите на реда. Ако изборната интензивност беше по-висока, може би нямаше да се получи този резултат ", съобщи Румен Томов.

Ниска изборна интензивност - 28% или малко над 18 хиляди души дадоха своя избор от общо 65 хиляди души имащи право на глас, единствено 500 повече от първия тур отидоха до урните в община Благоевград.

Три подадени тъжби и един сигнал по телефона. Всички са тествани, допълват от Общинската изборна комисия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР