Илияна Йотова разкритикува оттеглянето на Истанбулската конвенция Вицепрезидентът Илияна Йотова

...
Илияна Йотова разкритикува оттеглянето на Истанбулската конвенция Вицепрезидентът Илияна Йотова
Коментари Харесай

Илияна Йотова разкритикува оттеглянето на Истанбулската конвенция

Илияна Йотова разкритикува отдръпването на Истанбулската спогодба Вицепрезидентът Илияна Йотова разкритикува отдръпването на плана за ратификация на Истанбулската спогодба и съобщи, че не можем да се гордеем с постигнатото в битката с домашното принуждение . Йотова разяснява тематиката по време на конференция за равнопоставеността сред мъжете и дамите.
 

Според нея политиката за равнопоставеност сред половете у нас бележи декаданс, а измежду аргументите са икономическата рецесия и разрастването на сивата стопанска система. Вицепрезидентът сложи на спор казуса с мнимите полезности, които се пропагандират за нарушаването на права и уточни като доказателството за това разразилата се стихия към Истанбулската спогодба.
 
 БГНЕС
" Много се изговори по тази тематика, освен това от политици и държавници, които, подсигурявам, даже не си дадоха труда да прочетат този документ. В бурния поток на популистки изявления минимум се чу гласът на жертвите - на тези, които страдат от домашно принуждение. Говорихме за всичко друго, само че не и за насилието ", сподели тя.
 

" Какво постигнахме? Не можем да сме горди от това, което направихме. В деня, в който конвенцията бе изтеглена от Народното събрание, едно младо момиче в столицата загуби живота си, свиреп пребито от приятеля си, за който са знаели съседите, роднините, полицията. Ще кажете, че една спогодба не е панацея и ще бъдете прави . Но къде е волята за смяна на законите, къде е волята като хора да се оправим с тези чудовищни случаи ", запита вицепрезидентът.
 
" Дано ние с държанието си не сме дали спомагателна мощ и убеденост на насилниците , че могат да не престават по този начин, тъй като ще останат безнаказани ", моли още Йотова.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР