Илияна Йотова обяви, че не вярва да скъсаме отношенията си

...
Илияна Йотова обяви, че не вярва да скъсаме отношенията си
Коментари Харесай

Илияна Йотова не вярва да скъсаме отношенията си с Русия

Илияна Йотова разгласи, че не има вяра да скъсаме връзките си с Русия. Вицепрезидентът разяснява връчения мандат за кабинет на Продължаваме промяната като сподели, че е чула много амбициозна и сериозна стратегия.

Тя разяснява още, че би трябвало да се търси компромис сред България и Русия по тематиката с изгонването на 70-те съветски дипломати и чиновници на посолството, оповестява Българска национална телевизия.

Вицепрезидентът Илияна Йотова дефинира диалозите с " Проължаваме смяната " по време на връчването на мандата през вчерашния ден като градивни. И пожела триумф в съставянето на държавно управление на претендента за министър председател Асен Василев:

" Той начерта пред нас една доста амбициозна стратегия за идващите 6 месеца, всичко това, което не беше свършено до този миг. Ще потърси болшинство в границите на този парламент. Аз останах с усещане, че той ще се пробва да прави държавно управление с мандат и по тази причина му искам триумф. Коментирахме най-много бюджета, това което беше признато. Мерките са положителни, значимото е в този момент да овладеем инфлацията ", съобщи Илияна Йотова.

А във връзка метода на Продължаваме промяната в търсенето на парламентарна поддръжка за нов кабинет, Йотова добави:

" Този път сякаш нямаше поръчка безусловно да откри болшинството. А по-скоро да се сплотяват народните представители към тези цели, които бяха начертани. В които, убеждавам ви, няма да срещнат никаква опозиция от наша страна ".

Във връзка с изгонването на 70 те съветски дипломати и чиновници на посолството от България, Йотова разяснява, че към момента се надява да се откри компромисен вид сред двете страни:

" Не имам вяра да се стигне до разкъсване на дипломатическите връзки. За мен най-хубавият вид е тези наредби да бъдат преразгледани в един двустранен разговор и тм където в действителност има доказателства, да бъдат отзовани депутатите от съветска страна ", сподели Илияна Йотова.

От радикални решения в една или друга посока нито България, нито Русия има изгода, счита още Йотова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР