Илияна току що беше завършила и започна работа като счетоводител.

...
Илияна току що беше завършила и започна работа като счетоводител.
Коментари Харесай

Трогателна история за свекърва и снаха

Илияна одеве беше приключила и стартира работа като счетоводител. Тя искаше да замине с приятелките си в столицата, само че не можеше да остави майка си, която беше с увреждания.

Живееше с нея, само че не се оплакваше. Разбираха се добре. Майка й обаче доста се притесняваше за бъдещето на щерка си. Тя искаше детето й да има същинско семейство.

Илияна се омъжи, с цел да извърши волята на майка си. Веднага след сватбата дамата умря.

Момичето се реалокира при брачна половинка си. Опита се да бъде добра брачна половинка. Мъжът й в действителност не беше неприятен, само че и не напълно здрав – имаше проблеми с главата. Но тя се помири и одобри ориста си.

Свекървата я караше да работи по през целия ден. Илияна не се плашеше от работата, само че й беше обидно, че дамата на брата на мъжа й мързелува по през целия ден. Но тя подари свекърва си с внук.

Майката на брачна половинка й я обвиняваше, че не може да забременее.

Всеки ден ревизираше бельото на снаха си. Тогава видя, че е безусловно чисто отдавна.

Бременна и безмълвна?

Лекарят в действителност удостовери бременността. Свекървата продължаваше да кара снаха си да работи.

Тя плачеше през нощта и се самосъжаляваше. Освен това тя имаше една загадка – детето не беше от мъжа й. Веднъж братът на брачна половинка й се върнал пийнал от работа, видял Илияна с къса рокля и я изнасилил. Казал й да мълчи, в случай че желае да остане жива и невредима.

Антон влезе в пандиза. Илияна по това време беше в 8-ми месец. А брачният партньор й трябваше да стои зад решетките 11 години.

Свекървата се разболя и никой не искаше да се грижи за нея с изключение на Илияна, която беше с бебе на ръце.

Най-големият наследник със брачната половинка и децата си потегли, с цел да не оказва помощ на майка си. А Илияна се разкъсваше сред грижите за свекърва си, майчинството и домакинските отговорности. Слава Богу най-малко детето беше умерено.

Свекървата омекна. Тя разбираше, че на снаха й е мъчно да прави всичко сама. Снахата не таеше завист към свекърва си, за което тя й беше признателна.

Тя изиска амнистия от снаха си.

Знаеше, че огромният й наследник се нуждае единствено от наследството. На Илияна остави един стол, който беше покрит с нейни движимости.

Свекървата умря скоро по-късно. Големият наследник незабавно дотича. Изгони Илияна. Тя взе стола, който свекърва й даде, и се върна в дома на майка си. Разбира се, с годините къщата беше необитаема, само че нямаше различен избор.

Вижте още: Давам пари за издръжката на непознато дете

Когато Илияна седна на стола, тя разбра, че има нещо под тапицерията. Тя го раздра и откри доста златни бижута. Бяха толкоз доста, че беше невероятно да се преброят. Това бяха фамилни пръстени, гривни, огърлици.

Тя разбра, че това е нейният късмет да си тръгне. Нищо не я задържаше. Тя просто взе всички бижута, опакова нещата си и отпътува със сина си. А огромният наследник разбра прекомерно късно, че майка му е дала цялото благосъстояние на омразната снаха, оставяйки му единствено остарялата къща.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР