Илиян Василев е член на УС на Центъра за балкански

...
Илиян Василев е член на УС на Центъра за балкански
Коментари Харесай

Националният интерес за правителството е защитата на престъпните среди у нас

Илиян Василев е член на УС на Центъра за балкански и черноморски проучвания и някогашен дипломат в Русия.

Мнението му е от профила му във " Facebook " и е във връзка несъответстващата реакция на държавното управление по отношение на изявление на френнския президент Еманюел Макрон, в което се загатват българските незаконни канали за трафик на хора.

" Предпочитам да имаме законна, записана, учредена на квоти имиграция за избран брой години, в сравнение с потайната, нерегистрираната работа. Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д`Ивоар, които са тук и правят работа, в сравнение с българи или украинци с техните незаконни канали ", споделя Макрон.

След възмущението у нас той се принудил да се извинява на премиера Бойко Борисов по телефона.

Това е споделил президентът Макрон. Оригинал и единствен репер за оценка и реакция:

" Il y a des emplois que vous ne ferez plus occuper à des Français, comme le métier de plongeur. Je suis lucide: c`était déjà impossible il y a 40 ans! Je préfère avoir de la migration légale, enregistrée, sous quotas, pendant x années plutôt que du travail détaché dissimulé. Je préfère avoir des gens qui viennent de Guinée ou de Côte d`Ivoire légaux, qui sont là et qui font ce travail, que des filières bulgares ou ukrainiennes clandestines. "

Няма нищо общо с интерпретациите в българските медийни среди, че той ни е обидил, унизил или тъй наречените

Голям гаф на Министерството на външните работи, тъй като Екатерина Захариева не може да вика френския дипломат, преди да има стопроцентова сигурност за точния превод и точните думи на френския президент. Това, което той споделя, не касае българските или украинските имигранти във Франция, а незаконните мрежи за трафик на мигранти, които се ръководят от българи или украинци, които вкарват незаконни имигранти, в това число африканци!?

Още един път постепенно для неграмотен: българските имигранти са легални, по силата на еврочленството ни.

Нелегални за каналите за трафик на имигранти

(включително от тази същата Африка), които са под контрола на българската проведена престъпност!?

Тоест митингът на българското държавно управление е основан на неверна преценка и на неправилен извод. Той де факто значи, че националният интерес се асоциира от държавното управление със отбраната на незаконните среди у нас, които са свързани с тези канали. Или още по-зле, че тези канали или проведени незаконни групи са толкоз мощни, че де факто държат държавното управление и дипломацията ни.

Реакцията на външната министърка е непрофесионална и убийствено посредствена,

тъй като няма по какъв начин посолството ни в Париж да не е предало тъкмо думите на Макрон. Тоест нямам доверие професионалните канали да не са сработили. Което значи, че сътрудниците не могат да надделеят над политическата целенасоченост, над невежите (защото не е толкоз мъчно да изчакаш, с цел да имаш точния превод). Каракачанов се е изцепил, Борисов също и външната министърка (която явно няма опит) скача с дискредитиращата ни реакция.

Пък и знаете какъв брой от " елита " имат знания по непознати езици.

Някой сюрпризиран? Поредната чалга, жалкото е че визира достолепието ни като страна, както и професионалната чест на моите сътрудници от дипломатическата работа, тъй като и те не могат да се оправят с калинки и партийни комисари.

Излагация.

*Източник: https://www.dnevnik.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР