Илиян Василев е член на УС на Центъра за балкански

...
Илиян Василев е член на УС на Центъра за балкански
Коментари Харесай

Това лято е присъда на българския турист към бетономорците

Илиян Василев е член на УС на Центъра за балкански и черноморски проучвания и някогашен дипломат в Русия. Мнението му е от профила му във " Facebook ".

Бетономорието отвръща на удара. Като не идвате при нас, ще ви блокираме изхода към Гърция.

Това лято е присъда на българския екскурзиант към бетономорците - всичките тези мутри, които вложиха от сивата стопанска система в хотели. Които купиха политиците с цел да им гласоподават законите в Народното събрание и плениха общинските препоръки по морето, с цел да позволяват застрояване без никаква концепция за утрешния ден. Да, българинът не обича да стачкува, само че не може да го накарате принудително да отиде на българското Черноморие, нито да заплати по 40 лв. за шезлонг на мутри на плажа, или да пие подправен алкохол в заведение на мутри, или да го дрогират през напитки с амфетамини, с цел да го окрадат.

ОК, господа ръководещи - успяхте. Ето имате цялата власт - прокуратура, държавно управление, парламент. Всичко.

Имате ваш министър на туризма - който извършва 24/7 вашите стремежи, нищо че се e трансформирала във анекдот. Парламентът гласоподава да няма опция хората да избягат от пипалата на вашите предприемачи, притежатели на хотели, заведения за хранене, заведения, спортни уреди, плажове. Забранихте бягството на свободния човек, на искащия да остане отвън клопката, като си разположи хавлии или чадър, по дюните. Както постоянно го е правел до момента. Не, всички в клопката, да заплащат.

Изобщо имате цялостен триумф. Контролирате всичко.

И въпреки всичко няма туристи. Приходите падат.

Достатъчна е единствено появяването на мутро представителите на ресторантьори,

които се възмущават по утринни и вечерни блокове, с цел да убиете и последната капка благосклонност.

Хора като мен, ние сме последните мохикани, които най-много поради носталгията, спомените и рутината ходихме на Черноморието. Ако щете и поради изопачен национализъм.

Дотук. Радвайте се на тоталната си власт. Ходете си един различен на посетители. Доган да си върви на сараите, Пеевски тоже на своите мутробарокове хотели. Маджовци, маргини, паши, очи, вълци, всякаква флора и фауна.

Както финансирахте с тъмни средства цялата строителна вакханалия по морето, по този начин и продължете да си ходите един различен на посетители, по хотели и заведения за хранене, с цел да си вършиме обороти, които по-късно да не декларирате. Никой няма да ви пипне с пръст - нали са ваши прокурорите, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, ГДПОБ, данъчните, общините, държавното управление, правосъдната власт - всичко.

Не виждам обаче по какъв начин ще напълните плажовете, по какъв начин ще вдъхнете живот на бетона и на пясъка.

Не съм сигурен, че към този момент даже да давате плажовете гратис, ще се навие някой да отиде. Доверието, доверието! Лесно се губи, мъчно печели.

Защото към този момент не става въпрос за пари, а за омерзение и отвращение от мутри и безвластие, от безсъдържателност и обърканост, от чалга и надменност.

Дори не забелязвате - Джулай Морнинг се реалокира във вътрешността в страната. Да не безпокоим кметицата на Каварна.
Протести няма. Хората просто гласоподават с краката си. Радвайте се на цялостната си победа, драги мутроюнаци и мутровластници.

Както се пееше в песента - където оставя шапката си, ще бъде моят дом. Свободата, Санчо!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР