Илиян Тодоров от Перник, който уби двама младежи пред дискотека

...
Илиян Тодоров от Перник, който уби двама младежи пред дискотека
Коментари Харесай

Двойният убиец от „Соло“ се крие от 11 години

Илиян Тодоров от Перник, който умъртви двама младежи пред дискотека “Соло” и тежко рани трети, се крие към този момент от 11 години в чужбина, написа "Труд ".

Той избяга от България, с цел да не излежи доживотната си присъда за гибелта на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния тим по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров.

Те бяха намушкани с нож смъртоносно пред дискотеката по Великден – на 18 април 2009 година, а при случая пострада тежко и приятелят им Кирил Димитров.

Близките на Илиян са били наясно, че доказателствата против сина им са неоспорими и по тази причина са побързали да го изведат от страната, преди доживотната му присъда да стигне до Върховния касационен съд.

Илиян опита да се укрие още в нощта на убийството и се съобщи едвам, откакто беше разгласен за национално търсене.

Той се яви пред служителите на реда с изменена осанка – с изрусена коса и изрязани до кръв нокти, с цел да не може да бъде конфискуван биологичен материал за експертиза.

Бил е укриван от родителите си, които евентуално са го предиздвикали да не признава нищо, макар, че незабавно след убийството Илиян споделил за стореното пред таксиметров водач.

Близките му били подготвени на всичко, единствено и единствено чедото им да не изгние доживот в пандиза.

Когато през 2011 година Илиян бе оневинен и освободен на първа инстанция и по-късно изчезна от България, татко му се кълнеше, че на никое място не е заминавал. Бабата му Стоянка също беше безапелационна, че той не се крие.

“При техните си е. Ако желаете да знаете – момчето ни е почтено!”, съобщи тя. Затова пък майката посъветва посредством медиите синчето си да не се връща в България, с което удостовери, че Тодоров към този момент е зад граница.

Разследващите тогава откриха, че килърът е продал един от жилищата, който се води на негово име. Документите по договорката били оформяни от следствения арест.

Баща му също продал небрежно два парцела. Парите най-вероятно са употребявани от Илиян за бягството му, считат служители на реда. Младежът имаше и време да се приготви да това.

През декември 2011 година арбитър Румяна Ченалова скандално оневини килъра и оповести претекстовете си след 4 месеца и половина. Именно оправдателната присъда оказа помощ на Тодоров да се измъкне от правораздаването и да приготви бягството и живота си зад граница.

Според Михаил Въжаров – бащата на убития Кирил, решението на Софийски градски съд е било взето под напън и само младши арбитър Мария Дончева не се е поддала. Тя подписа присъдата с изключително мнение и изрази убеденост, че тъкмо подсъдимият е направил двойното ликвидиране.

Години по-късно против Ченалова беше повдигнато обвиняване, че посредством бездействието си е подкрепила двойния палач.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР