Илиян Стефанов за втори пореден път стана герой за Левски

...
Илиян Стефанов за втори пореден път стана герой за Левски
Коментари Харесай

Илиян Стефанов: Обстановката на дербито е невероятна, много уважавам ЦСКА

Илиян Стефанов за втори следващ път стана воин за Левски в дербито с ЦСКА. Той вкара в неделя първия гол за успеха, извоювана с 2:0. Младата звезда на " сините " през днешния ден има рожден ден, което бе още един мотив " Блиц " да го потърси за изявление.

-Стана ли ти табиет да наказваш ЦСКА и какво е чувството?

-Усещането е необикновено, тъй като всеки пътя когато има такова дерби, ситуацията е страхотна. Стадионът е съвсем цялостен, шумът е голям, настроението е на голямо равнище. Чувството да вкараш гол и принудиш всички да скочат и да крещят от наслада е изумително.

-Как избра метода, по който отпразнува попадението си във вратата на ЦСКА?

-Копирах норвежкия нападател на Манчестър Сити Халанд, тъй като одобрявам играта му. Дойде ми на момента, откакто означих гола, и се получи.

-Накара почитателите да изпаднат в делириум, съумя ли да чуеш в еуфорията техни обособени реплики?

-По време на мача, когато си на терена, не чуваш безусловно всичко, защото си съсредоточен върху детайлите на играта. Но в действителност беше доста прелестно да чуя по какъв начин скандират името ми. Феновете доста постоянно ме назовават синьо сърце, което ми дава още повече подтик.
 Станислав Ангелов: Българите бяха в основата Левски да победи ЦСКА
Станислав Ангелов: Българите бяха в основата Левски да победи ЦСКА

Бившият състезател на " сините " похвали тима



-Привърженици на ЦСКА питат дали мразиш " аления " тим, тъй като след гола направи някои жестове по техен адрес?

- Не направих жест, единствено погледнах към бранш Г. Аз доста почитам ЦСКА като тим, тъй като нито Левски щеше да е Левски без ЦСКА, нито противоположното. Много почитам ЦСКА, в действителност. Нямам никакви неприятни усеща по техен адрес.

-Би ли разкрил по какъв начин стана връщането ти от Берое в Левски през зимната пауза на предишното състезание, тъй като това беше една много продължителна сага...

-Сагата в действителност беше дълга, продължи цяла подготовка, та и повече, тъй като аз подписах с Левски в последния ден на трансферния прозорец. Като всеки различен трансфер имаше разминаване сред точка А и точка Б, а аз бях по средата. Бяха ми обещавани някои неща от Берое. Отделно имах персонален фамилен проблем, който в действителност беше сериозен. Но най-важното е, че прехвърлянето се реализира и в последна сметка аз облякох синята фланелка.

-Какво е Станимир Стоилов за теб и за Левски?

-Всички виждат уважението и респекта, които показват почитателите на Левски към Стоилов във всеки един мач, което приказва доста повече от хиляди изречени думи.

-Вчера дойде в националния тим, видя ли се с момчетата, какво си казахте и какви са първите ти усещания от новия треньор Младен Кръстаич?

- Да, видях се с момчетата, говорихме си. Сегашната конюнктура е доста обнадеждаваща, защото сме най-вече млади футболисти. Познаваме се, играли сме в юношеските обединения на националния тим. Така че, химията и връзките ни на терена ще са на по-високо равнище. Това доста ще ни помогне. Докато за треньора - запознахме се през вчерашния ден. Той ни сподели своите условия, които са доста значими за един тим и без тях нещата по-трудно ще се случат. Доста отзивчив е Кръстаич, неговите помощници - също. Проведохме една по-лека подготовка поради обстоятелството, че всички футболисти имахме мачове на клубно равнище предните дни. Ситуацията в националния е, че лъха вяра.

-Може ли Кръстаич да даде нова сила на тима и да го зареди за победи?

-Да, да. Мисля, че може. Има убеденост и упоритост у него, той желае да придвижи в тима за идните два мача с Гибралтар и Северна Македония.
 Левски поздрави Илиян Стефанов
Левски поздрави Илиян Стефанов

Днес полузащитникът на Левски чества своя 24-ти рожден ден

-Ти беше част от тима, претърпял кошмара с злополуката, при която пострада Тодор Неделев в Тбилиси през юни тази година. Какво се случи в първите секунди след конфликта?

-Беше извънредно. Аз бях в рейса, който беше откъм гърба и който удари автобуса, където се намираше Тошко. Обстоятелствата, при които стана злополуката, бяха доста неприятни - в тунел, запушване, висока скорост. Използвам случая да пожелая на Неделев бързо възобновяване и присъединение към Ботев и националния тим. И дано да продължи по-късно още веднъж да разкрива огромния си гений.

-Днес си рожденик. Какво си пожелаваш и макар, че сте на лагер, ще има ли почерпка?

-Пожелавам си да сме здрави и да бъдем щастливи. Да даваме всичко от себе си в работата и в фамилиите ни. Почерпка ще има.

-Ти почерпи почитателите на Левски в задатък с гола си против ЦСКА, оказал се решителен за успеха. Не всички видяха, че след мача прегърна малко дете. Какво е за теб възприятието да прегърнеш едно почтено създание?

-За мен децата са най-откровените същества. Когато ги погледнеш, виждаш в очите им една голяма откровеност. Те изпитват същинска наслада, когато си до тях и когато те допрян. Стана по този начин, че ние се прибирахме към съблекалнята и едно момченце беше застанало покрай мен. Гледаше ме с едни благи очички и просто ми се прииска да го прегърна и подвигна. То блестна от благополучие, а аз доста се зарадвах от реакцията му, от възприятието, което изпита. Беше прелестно прекарване! Феновете доста постоянно ме назовават синьо сърце, което ми дава още повече подтик.



Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР