Илиян е роден на 8 август 1972 г. във Велико

...
Илиян е роден на 8 август 1972 г. във Велико
Коментари Харесай

Фолкпевецът Илиян пред в. "Шоу": Заличих татуировката с името на бившата ми жена, но си гледаме детето

Илиян е роден на 8 август 1972 година във Велико Търново. Има шанса да се открои още с първата си поява по телевизия „ Планета “ – с майтапчийското видео на закачливата ария „ Честит рожден ден “. И идващите записани песни в „ Пайнер студио “ са в тази посока. Младият реализатор е отраснал в музикантско семейство във Велико Търново. Самият той е свирил на пиано. Самоук артист е, от 14-годишен работи с оркестри по заведения и сватби. Отива му сръбско-циганското пеене в стила на Звонко Демирович. Гласът му е компактен, бездънен, с огромен диапазон. На 12 януари 2014 година се ражда първият наследник на Илиян и брачната половинка му Камелия – Ицо. Преди повече от година надареният артист и майката на сина му се разделят. Към днешна дата той има нова половинка и за първи път пред „ ШОУ “ приказва за нея и връзките с към този момент някогашната си брачна половинка.

- Илияне, в последно време много постоянно пътуваш до екзотични дестинации. Вярно ли е, че си си купил къща на о. Бали?
- Да, купил съм си. Тя е доста хубава (смее се). Последно обаче бях на турне в Америка, за 20 дни обиколих много щата. Посетих Националния парк „ Гранд Каньон “ и останах впечатлен от хубостта там. С един мой сътрудник си направихме страхотна разходка, наехме си и вертолет и възприятието е неповторимо.
А о. Бали го навестявам към този момент пета година. И на други красиви и екзотични места съм бил, само че някак там силата и културата са доста разнообразни. Хората са духовно извисени, мощно имат вяра в Бог и това ме допира. Островът ме придърпа, харесахме се взаимно. Затова взех решение да влагам и да си купя къща там.

- Кой ти прави компания по време на тези пътувания?
- Предимно се събираме с другари и вървим. Всеки път има по някое ново попълнение.

- От скоро из медиите се тръби, че до теб има нова жена. Коя е тя?
- Почти от година сме дружно. Готино момиче е, прелестно, разбираме се отлично. Ние се познаваме от много време, само че в никакъв случай не ми е минавало през акъла, че може да има нещо сред нас.

- Преодоля ли раздялата с майката на сина ти Камелия и в какви взаимоотношения сте в този момент?
- В доста положителни взаимоотношения сме, гледаме си детето, и двамата се грижим за него. Не позволяваме да бъде лишен от нещо. Камелия си има другар, както и аз си имам другарка. Всичко сред нас е обикновено.


С Камелия и дребния Ицо

- Малкият Ицо осъзнава ли деликатното състояние на родителите си?
- Мисля си, че не, само че очевидно усеща нещо. Вероятно си задава въпроса за какво с майка му не живеем дружно.

- Ами татуировката с нейното име на ръката ти…?
- Не скърбя, че съм си направил този татус, въпреки че животът ни протече по този начин и се разделихме. Можех незабавно да го махна, само че започнах тази крачка едвам година и половина по-късно. Реших да го залича и на негово място да си направя нещо друго. По-добре по този начин, защото на сегашната ми половинка надали й е доста прелестно да вижда друго име на ръката ми, въпреки че не го е повдигала на въпрос.

- Би ли минал под венчило за повторно и изобщо имаш ли мераци за още деца?
- Не си върша никакви проекти в бъдеще, оставям всичко в божите ръце. Каквото е писано – ще се случи.

- В професионален проект удовлетворен ли си? Има ли задоволително работа за фолк изпълнителите или хип-хоп звезди ви изядоха хляба?
- Няма такова нещо, хип-хоп звездите нищо не са ми взели. Колегите ми също си работят. За всички има задоволително работа, добре сме си. Това е една нова вълна и е обикновено да има интерес към нея. В момента, в който ние от попфолка предложим нещо друго, публиката се връща отново към нас. После отново противоположното. Всеки жанр ще продължи да съществува, само че в даден миг единият дава превъзходство, след това другият и по този начин.

- Сега стана съвременно фолкпевците да рапират. Ако не ме лъже паметта, ти беше първият от сектора, който опитва със разбъркване на стиловете…
- Да, по този начин е, имаш добра памет (смее се). Аз постоянно диря да съм друг, без значение доколко отбелязвам триумф с дадения план. Човек постоянно може да прави комерсиална музика, само че аз съм себе си, когато се старая и върша нещо друго. Когато правиш комерсиална музика, ти се сливаш с тълпата. За мен е вярно един реализатор да прави това, което самият той усеща. Не скърбя за нито една моя ария, тъй като съм се посочил в друга светлина. В момента работя върху нови части, където хората ще видят още един Илиян.
Новият ми план е супер комерсиално и закачливо парче, типично в моя си жанр. Снимахме в студио, чисто самичък. Реших този път да няма статисти, танцьорки, артисти и така нататък


Новата татуировка на артиста

- Видях кадър от клипа, на който още веднъж си с два часовника. Не се отхвърли от тази странна фикс идея да носиш по два по едно и също време?
- По едно време бях спрял да нося по два часовника, тъй като не можех да си намеря да си отиват. Не бих си поставил просто ей по този начин два часовника, които да не си наподобяват. Имам цяла сбирка, а тези двата особено си ги купих от Америка. Много обичана моя марка са. Реших самичък да си направя подобен подарък.

- Усещаш ли Фики и Галин като конкуренция и има ли сред вас някакви дрязги?
- Никога не съм ги усещал като конкуренция, а към този момент от тяхна страна не знам. Ние сме толкоз разнообразни, че няма по какъв начин да се конкурираме. Конкуренция мога да нарека човек, който е мой близнак – като артикул, като пеене, като харизма, лъчение, шоу. С Фики и Галин сме толкоз разнообразни, че сме две противоположни крайности. В момента никого не схващам като конкуренция.

- Как съумяхте през годините да запазите другарските си връзки с Константин и Борис Дали? Опитвали ли са външни хора да ви въртят интриги?
- При нас другарството надвива. Ние не си гледаме в паничките кой какво прави и какъв брой съумява. Разбира се, съветваме се и си пускаме частите един на различен за мнение. Аз в никакъв случай не мога да взема нещо на Коцето, или пък той на мен, или Борката на някой от нас двамата. Ние сме доста разнообразни, просто се допълваме.

- Но през годините е имало награди, които оказват влияние…?
- Не, в никакъв случай не сме се карали за награди. Даже шефът (Митко Димитров – Пайнера – б.а.) ми е очевидец, когато една година ми се обади и му споделих, че тогава не заслужавам аз да взема статуетката за „ Певец на годината “, би трябвало да е Борис Дали. Тогава Митко ми сподели, че няма подобен човек като мен (смее се). Остана удивен от мен и чак не можеше да повярва, че съм над нещата.
Супер откровен и почтен човек съм, не бих се появил на сцената с незаслужена премия. При мен в никакъв случай го е нямало това да се апелирам на шефа, да го уверявам да ми даде някоя премия.
Когато един човек е сигурен в себе си и знае какво може, той не се плаши от нищо. В случая аз съм тъкмо подобен. Знам си качествата и до каква степен мога да стигна. Което не ми се отдава – аз не го върша. Затова не изпитвам нито ревнивост, нито злоба. Аз съм си аз. Искам да стана още и още по-добър, тъй като съм осъзнал, че моята задача на земята е да развличам хората, да ги зареждам с моята сила. Бог ми е дал заложба и аз би трябвало до края на живота си да съм му признателен.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР