Илия Стоилов, който е брат на депутата от БСП Георги

...
Илия Стоилов, който е брат на депутата от БСП Георги
Коментари Харесай

Обвиненият за рекет брат на депутат от БСП нямал забрана да напуска страната

Илия Стоилов, който е брат на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов е напуснал легално България, не е разгласен за търсене и не му е неразрешено да излиза от страната.

Това се разбра от думите на вътрешния министър в оставка Валентин Радев, който отиде в Народното събрание по гледище на ГЕРБ, с цел да обясни случая дружно с основния прокурор Сотир Цацаров. По-рано през днешния ден Цветан Цветанов разгласи, че " братът на депутата от Българска социалистическа партия желае да се укрие " и е " напуснал страната с голяма сума пари за Чехия ".

Преди започването на разискванията по тематиката от Българска социалистическа партия напуснаха залата. " Няма какво да слушаме министър в оставка, той си я носи в джоба. Да слушаме някакви съждения по клюки - няма смисъл ", разгласи социалистът Филип Попов преди депутатите от Българска социалистическа партия да излязат от пленарната зала.

От чуването се разбра, че през 2016 година в ГДБОП е получен сигнал, че Илия Стоилов е началник на проведена
незаконна група за изнудване, рекет, побой. Били претърсени 15 адреса и 6 обиска на лица, били арестувани 8 души. На 29 август мярката на Илия Стоилов " задържане под стража " е заменена с по-лека - подписка. Тогава той напуснал страната. Междувременно прокуратурата обжалвала решението на съда да го пусне от ареста и на 11 септември отново му була наложена най-тежката мярка, само че той към този момент не бил в България.

" От справката на Министерство на вътрешните работи е видно, че е напуснал страната, разполагаме с съответни данни за лекия автомобил, лицето, което го е придружавало и възможната цел на пътуването ", изясни основният прокурор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР