Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври

...
Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври
Коментари Харесай

Българка от Канада подари 3000 лв на сирак, върнал раницата й с пари и документи

Илия Савов, който е кръговиден сирак, при започване на октомври месец откри раница с доста пари в Смолян и ги върна на собственичката. Съвсем неотдавна обаче българка, която от години живее в Канада, затрогната от жеста и ориста на Илия, му превежда 3000 лв. по сметката .   
„ Получих по банкова сметка 1500 евро от наша сънародничка, която се споделя Стефка. Тя е от София, само че живее от много години в Канада. Каза ми, че е видяла репортажи и изявления, свързани с мен, че кръговиден сирак от Смолян е намерил много пари, близо 7 000 лева и ги е върнал. Свързала се е с районната телевизия Е-ТВ. От там ми се обадиха, мисля че от Хасково беше. Поискала  е данните и профила ми във Facebook. След няколко часа дамата ми писа в персонален чат, че е научила за мен и желае да ми преведа 1500 евро, 3 хиляди лв. български пари. Вече ги имам в сметката “, описа 30-годишният Илия.
Припомняме, че по здрач на 5 октомври по време на автомобилното шоу Smolyan race той откри в храстите детска раничка с 3000 евро, 1450 лв. и девет дебитни карти. Във фейсбук профила си той разгласи, че търси индивида, който ги е изгубил, и че в 12 часа на идващия ден ще е пред постройката на полицията, с цел да ги върне.
В уреченото време пристигна Таня - притежателката на парите, пристигна и Илия с дребна шарена раничка. В наличието на публицисти той помоли дамата да ревизира дали всичко е вътре, само че тя отхвърли, заявявайки, че е сигурна в това.

„ Аз съм почтено момче, израснал съм в дом за сираци, само че съм теоретичен на почтеност. Един лев да намеря ще го дам на някой безпаричен “, сподели тогава Илия.
Смолянчанката го възнагради със 100 лв., които той няколко минути по-късно пусна в кутията за дарения. Автомобилното шоу беше благотворително за лекуване на 24-годишния Алкан, който след злополука е обездвижен, само че има потребност от средства за лекуване, тъй като лекари в чужбина му дават вяра да проходи.

„ Сега парите, които получих от Канада, ще стоят за такива дни, когато съм без работа, когато нуждая се от средства. Аз сега икономисвам. През лятото работих на морето, само че в този момент още не е почнал зимният сезон в Пампорово, където очаквам да стартира работа “,сподели Илия.
Той благодари на своята сънародничка. Пожела да е жива и здрава тя и цялото й семейство да бъде благословено.
„ Много пъти съм се уверявал, че положителното се връща. Хора, които ме срещат,  ми дават по 50-100 лв.. Даже скоро една продавачка в парфюмериен магазин на кино " Дружба " ме викна да ми даде козметика “, добави 30-годишният мъж.   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР