Илия Проданов- председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставка

...
Илия Проданов- председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставка
Коментари Харесай

Съветник на земеделския министър подаде уставка заради украинското зърно

Илия Проданов- ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставка като консултант на земеделския министър Кирил Вътев. Проданов заяви това в ефира на " Нова телевизия ".

По думите му решението да поеме поста на консултант на министъра е било групово на асоциацията, групово е и решението за оставката. Фокусът в този момент би трябвало да e  върху това какъв брой доста нерешени проблеми има в бранш " Селско стопанство ", сподели Илия Проданов. 

Той уточни, че идните протести нямат политически темперамент, единствената им цел е да решат проблемите, които от години тлеят в бранш, който създава огромна част от брутния вътрешен артикул на страната.  Според ръководителя на Националната асоциация на зърнопроизводителите проблеми има в целия бранш " Селско стопанство " - при животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци, а фокусът се измества единствено върху зърнопроизводителите. 

„ Надявам се, че министър председателят е сбъркал и е желал да каже трактористи, а не терористи ”, сподели още Проданов във връзка изявление от през вчерашния ден на министър -председателя акад. Николай Денков.

Според Проданов " неприемливото " изявление на премиера единствено сплотява хората в земеделието, а не ги разделя. 

Проданов добави, че още преди 15 дни зърнопроизводителите са поискали среща с премиера, само че не са били потърсени за разговор преди решението на Народното събрание на отпадането на възбраната за импорт на зърно от Украйна. Решението съгласно него е било взето еднолично, без търсене на разговор. Нашите претенции са ясни, в случай че министър-председателят има решение, да го каже обществено, прикани ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Вчера от асоциацията отхвърлиха среща с премиера.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР