Илия Милушев е с мярка за неотклонение 20 000 лева

...
Илия Милушев е с мярка за неотклонение 20 000 лева
Коментари Харесай

Секретарят на президента излиза на свобода срещу 20 000 лева

 Илия Милушев е с мярка за неотклонение 20 000 лв. след 4-часов разпит. Той е упрекнат като подстрекател за осъществяване на длъжностни закононарушения за да аргументи щета на ръководителя на Агенцията по разузнаване. Това излиза наяве от информация от неговия юрист Атанаска Каракашева.

На влизане във Военната прокуратура по-рано през днешния ден той съобщи, че се усеща идеално. Съветникът на президента по сигурност и защита Илия Милушев беше арестуван през вчерашния ден по отношение на следствие за оповестяване на държавна загадка. Заедно със съветника е арестуван и някогашен чиновник на Държавна организация " Разузнаване ".

Първоначално Милушев е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация " Технически интервенции ". Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация " Разузнаване ", и в тях се съдържа държавна загадка. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента. Съпругата му Жени Милушева изясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск. Тя счита, че това било " съшита с бели конци история ", а задачата била да се дискредитира президентът.

Според прокуратурата това е наложило осъществяването на претърсвания и в постройката на президентската администрация. В хода им спецпрокурори влязоха и в кабинета на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов, който в това време беше и задържан. Той беше упрекнат за сговаряне с предприемача Пламен Бобоков за закононарушение по работа, като му е дал информация от Българска телеграфна агенция и по този начин е уронил доверието на жителите в президентската институция.

Не е ясно за каква информация на националната медия става дума. Действията на проверяващите провокираха гневна реакция както на президента Румен Радев, по този начин и на жители и политически партии, които видяха връзка сред случилото се и по-ранното изявление на президента по тематиката с НСО и защитата на Ахмед Доган и Делян Пеевски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР