Илия Гюдженов е новият председател на Държавната агенция за българите

...
Илия Гюдженов е новият председател на Държавната агенция за българите
Коментари Харесай

Държавната агенция за българите в чужбина е с нов шеф

Илия Гюдженов е новият ръководител на Държавната организация за българите в чужбина. Досега той бе заместник-председател.
Мисията на организацията, заложена още при основаването ѝ на 1 октомври 1992 година, е да реализира политиката на страната по отношение на българите и техните общности по света. Нейни ръководители през годините са били политици и общественици като Гиньо Ганев, писателя Георги Данаилов, историците Вера Мутафчиева и Пламен Павлов, филологът Райна Манджукова, икономистът Деница Христова.

През 2018 година Държавната организация за българите в чужбина претърпя сериозен трус, откакто при спецакция бяха задържани тогавашният й ръководител Петър Харалампиев, основният секретар Красимир Томов и още двама души. Ход на делото беше даден в края на септември 2020 година

Петър Харалампиев е обвинен за присъединяване в незаконна група, както и за взимане на подкупи при издаване на удостоверения за български генезис, което е значим документ по привършване на процедурата за придобиване на българско поданство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР