Илия Груев стана помощник-треньор в Арминия Билефелд, съобщи от Бундеслигата.

...
Илия Груев стана помощник-треньор в Арминия Билефелд, съобщи от Бундеслигата.
Коментари Харесай

Илия Груев стана помощник-треньор в "Арминия" Билефелд

Илия Груев стана помощник-треньор в " Арминия " Билефелд, заяви от Бундеслигата. Българинът е притеглен за помощник на наставника Франк Крамер, който пое отбора на 2 март след уволнението на Уве Нойхаус.

Новият тим на българския треньор заема предпоследното 17-о място в елита на Германия, а до края на сезона остават 8 кръга.

" Арминия " обаче е единствено на една точка от предната позиция, даваща право на бараж с третия от Втора Бундеслига, и на две точки от избавителната 15-а позиция.

В Германия Груев бе старши треньор на " Дуисбург " в интервала ноември 2015 - октомври 2018 година Той изведе " зебрите " до шампионската купа в трета дивизия, а по-късно и до 7-о място във Втора Бундеслига.

" Да бъда треньор е моя пристрастеност, нуждая се от всекидневен контакт с играчите и тима. Така че предлагането да се причисля към треньорския екип на Франк Крамер в " Арминия " незабавно ме притегли. Мога да се разпознавам 100 % с вероятностите за бъдещето на клуба, обрисувани от Самир Араби, изключително откакто развиването на надарени млади играчи постоянно ми е било на сърце.

Сърцето на футбола бие на точното място в Билефелд и за мен е наслаждение и чест, като уверен екипен състезател интензивно да дам своя принос за спортното развиване на този обичаен клуб ", споделя Груев пред уеб страницата на " Арминия ".

През предишния сезон Груев бе асистент на Флориан Кофелт във " Вердер " Бремен, а от лятото отговаряше за следенето и договорите на преотстъпените играчи.

През пролетта на 2012 година Груев за първи път работи в елита на немския футбол. Тогава той бе помощник на Красимир Балъков в " Кайзерслаутерн ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР