Илир Мета, ръководителят на албанската държава, коментирайки инициативата за неговото

...
Илир Мета, ръководителят на албанската държава, коментирайки инициативата за неговото
Коментари Харесай

Мета: Демокрацията в страната е под заплаха

Илир Мета, ръководителят на албанската страна, разяснявайки самодейността за неговото уволняване, иницииран от ръководещата група на Социалистическа партия, съобщи, че " президентът е на републиката, а републиката е на албанските жители ".


„ Президентът се избира от Народното събрание, несъмнено, не от какъв да е парламент, а от изцяло законен парламент. Президентът е на републиката, а републиката е на албанските жители ” сподели Мета пред МИА.

Позицията на ръководителя на албанската страна с петгодишен мандат Мета бе делегирана от предходния състав на Народното събрание в края на април 2017 година и той пое поста през юни.

Мета разгласи, че скоро ще вземе решение за нова дата за осъществяване на локални избори, като преди този момент анулира в началото оповестената дата 30 юни.

Според него всеки, който не почита постановлението за отсрочване на изборите вреди на Албания.

„ До новата дата Указът за изборите е в действие и би трябвало да бъде спазван и прилаган. Който желае да върви по пътя на нелегитимността, това е негово право, само че би трябвало да знае, че по този метод се предизвика обществения мир и демократичната непоклатимост в страната ”, уточни Мета.

В същото време той прикани за съвещания с министър-председателя и водача на Социалистическата партия Еди Рама и водача на опозиционната Демократическа партия Люлзим Баша.
 Албанският парламент обмисля процедура против президента Албанският парламент обмисля процедура против президента
Албанският парламент одобри резолюция, която осъжда решението на президента Илир Мета да анулира локалните избори. Документът беше признат със 100 гласа "за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР