Илинденска Македония е едно от възможните имена за Македония, което

...
Илинденска Македония е едно от възможните имена за Македония, което
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Илинденска Македония е едно от имената, за което има съгласие

Илинденска Македония е едно от вероятните имена за Македония, което е било обсъждано и в съгласие през вчерашния ден сред водачите на Македония и Гърция.

Илинденска Македония съм чул, също и Вардарска, Северна. Илинденското въстание е едно българско въстание, част от общата ни история, уточни министърът на защитата Красимир Каракачанов в студиото на „ Тази сутрин” по бТВ.

Според него двете страни са стигнали „ на една ръка разстояние”. Ние искания към името на Република Македония нямаме, имаме искания да не се преиначава историята и да се преследват хората с българско съзнание в Македония, сподели той.

Важното е този неестествен спор за името да завърши, спъва Македония за еврочленството. В България живеят повече хора с генезис Македония, в сравнение с в самата Македония, исторически сме свързани, както Гърция и Кипър и Сърбия и Черна гора, сподели министърът.

За срещата за Западните Балкани са се събрали несъбираеми неща – косовски президент и сръбски президент, гръцки и македонски държавни глави - водят диалози между тях. България е един от факторите за непоклатимост на Балканите, безапелационен е той.

Каракачанов изрази мощното си отвращение от измененията, засягащи българския транспортен отрасъл.

„ Темата с Иран измести нещата и сподели двоен стандарт – като тематиката с водачите. Когато искаш да вземеш бизнеса на няколко източноевропейски страни, да фалираш хиляди компании от Източна Европа и да оставиш десетки хиляди хора без работа, не ти би трябвало единството в Европейски Съюз и обясняваш по какъв начин спели в кабините и си угрижен за хигиената им. Това е двоен стандарт. Но когато бизнес ползите ти са наранени в Иран от предлагането на Съединени американски щати за наказания и ембарго - търсиш единството на цяла Европа. Това, че сме в Европейски Съюз не ни прави безмълвни папагали”, съобщи той.

По думите му би трябвало ясно и жестоко да пазиме ползите си. Ако превозвачи банкрутират и оставят десетки хиляди водачи без работа, те ще бъдат наети от други компании и ще заплащат налози в други страни.

„ Още предходната година въпросът беше обсъждан с Макрон. Но когато си правилен те считат за наивник, а като се опъваш като Орбан май повече те уважават”, съобщи министърът.

Според него е било значимо, че Макрон и Меркел са видели тировете по „ Цариградско шосе” и са добили действителна визия за казуса, а не просто статистика.

По мотив решението на Светия синод български духовници да не вземат участие в взаимно честване с македонската черква на 1000 години от основаването на Охридската архиепископия, Каракачанов уточни, че това е решение пристигнало от външни фактори и личностни спорове.

Протест поради отхвърли на Църквата за честванията на Охридската архиепископия

Критиките на Нинова във връзка срещата за Западните Балкани Каракачанов дефинира като опозиционно говорене. „ Разбрахте ли за какво сме най-бедната и най-неавторитетната страна в Европа – като вица с дявола и казаните. За първи път в новата история на България се прави сходен конгрес на тематика Западни балкани, тематика, от която ни зависи бъдещето и в този момент единствено тъй като си водач на опозицията не може да кажеш, че е било триумф за страната и ползите ни.”

Българска социалистическа партия, когато са били на власт, в никакъв случай не са предприемали самодейност за положителното на България, те самите гласоподаваха глобите за Русия, а в този момент плачат.

По думите му Българска социалистическа партия си приписва заслуга за закона за КЕВР, който е импортиран от Вътрешна македонска революционна организация и няма подписи на левицата под него.

Според Каракачанов договорката за ЧЕЗ би трябвало да се спре, с цел да има надзор.

Законът за вероизповеданията беше обсъждан още края на предходната година, акцентира Каракачанов. Той обаче е желал да разиска текстовете по него и да се срещне с други министри, само че през това време беше импортирано и предлагането на Движение за права и свободи и съгласно него това не е било правилно от страна на съдружните им сътрудници, които са го подкрепили. Той чака от Цветанов и от Нинова да обяснят, за какво са срещу неговият законопроект на идните разисквания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР