Илиас Хасани играе на поста централен защитник и е част

...
Илиас Хасани играе на поста централен защитник и е част
Коментари Харесай

Илиас Хасани: Имаме амбиция за първата шестица

Илиас Хасани играе на поста централен бранител и е част от тима на АРДА от лятото. Той е роден във Франция, където играе за националните тимове до 19 години. След това избира да играе за мъжкия народен тим на Алжир. 24-годишният футболист е бил част от националния тим на Алжир през 2018г. за присъединяване в Купата на африканските народи, която точно Алжир я печели. Хасани е играл в България за Верея и Черно море. След това подписва контракт с катарския Ал Гарафа. Илиас Хасани даде изявление за клубния уебсайт и ARDA TV.

Здравей, Илиас. Няколко месеца към този момент си в АРДА, по какъв начин се чувстваш?
– Аз съм тук към този момент три месеца. Всичко с тима е добре, аз също съм добре. Няма никакви проблеми, теренът е ок, тимът играе добре. Само Кърджали не е доста огромен град, само че по този начин аз мисля единствено за футбол.

Това е добре за футболистите, тъй като в случай че е огромен град ще мислиш за други работи, а не за футбол.
– Да, тъкмо по този начин, в този момент мисля единствено за футбол. Всичко е на доста положително равнище в клуба, в тима има няколко непознати футболисти, атмосферата е приятна,което е добре за Арда и се подвига равнището.

След като разбра, че има интерес от Арда към теб, по какъв начин реагира и имаше ли други оферти?
– Когато ми се обадиха по телефона, аз тогава знаех малко за Арда. Бях играл тук в Кърджали с Черно море за Купата на България. Още тогава видях базата на Арда и си споделих, че за тим от Втора лига всичко е на доста високо равнище. Сега в efbet Лига тимът е доста добре, може да се съпоставя с огромните тимове. Теренът е съвършен, стадионът е супер, в клуба се работи професионално, има всичко належащо за всеки футболист. Точно, както е в един огромен клуб.

Какво те накара да избереш Арда?
– Знаех, че треньорът (Стамен Белчев) е доста добър, още преди, когато беше в ЦСКА. Направи се добра селекция, бяха взети положителни футболисти. Познавам Илиша Сам, Дарко, Жоао, Зоран. Всички тези играчи подвигат равнището на тима, което за България е добре. Разбрах, че планът Арда е много сериозен и аз взех решение да приема. Все отново съм на 24 години и аз желая единствено да ходя нагоре, и за мен тук в Арда е вярното място за насърчаване на кариерата.

Отборът се намира в първата шестица. Според теб грандовете в България гледат ли към този момент с друго око на Арда, не като дилетант, а като сериозен тим?
– Да, гледат съществено на нашия тим, тъй като имаме упоритост за първата шестица, имаме класа и равнището да сме измежду първите шест тима в България. Преди една година тимът играеше във Втора лига, а в този момент е в първата шестица. Спред мен можем да бием Левски, ЦСКА, Лудогорец. Играл съм за Верея и Черно море, и съгласно мен Арда има съществени шансове да е в първата шестица.

Имаш към този момент и маркиран гол за Арда.
– О, даа. Аз постоянно, всеки сезон в първите пет мача означавам гол. После може и още да вкарам, само че не е значимо дали аз ще се разпиша, значимо е тимът да побеждава.

Разкажи освен това за теб, за какво избра да тренираш футбол?
– Още като дребен на 2-3 години, аз си играех с топката. И още оттогава това ми хареса. С моя брат, с приятелите ми по през целия ден играехме единствено футбол. Във Франция във всеки квартал има футболни стадиони и там всички играят единствено футбол, аз в никакъв случай не съм упражнявал друго, единствено футбол.

Какво знаеше за България преди да дойдеш тук, кой футболист?
– Е по какъв начин кой, Стойков (Стоичков).

В Алжир знаят ли за теб къде си?
– Да знаят, аз станах първенец на Африка и има доста фотоси.

Журналистите в Алжир знаят, че ти играеш в Арда?
– Да, несъмнено. Всеки път, когато аз получа повиквателна за националния тим, те знаят къде играя. Всеки един футболист на Алжир, който играе в чужбина се знае всичко за него.

Какво ще пожелаеш на почитателите на Арда?
– Благодаря им за поддръжката, че всеки мач идват в Пловдив. Лошо е, че към момента не можем да играем тук, в Кърджали. Ако всеки мач сме тук в Кърджали, ще има доста аудитория, ще идват другари от Франция. Още един път благодаря на всички за поддръжката и единствено Арда!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР