Или сумата, или дограмата да се възстановят. Това заяви сдобилият

...
Или сумата, или дограмата да се възстановят. Това заяви сдобилият
Коментари Харесай

Кметът на Хитрино иска пари от пострадали хора за дограма, която не е трябвало да се слага

Или сумата, или дограмата да се възстановят. Това съобщи сдобилият се от дълго време с печална популярност кмет на Хитрино Нуридин Исмаил, който желае от четирима притежатели на нови къщи да връщат поставена, само че по-късно свалена нова дограма на стойност към 8000 лв. общо.
Припомняме, че с ремонтите в Хитрино избухна величествен скандал, защото се оказа, че имало невероятни оценки кой от какъв ремонт се нуждае. На много къщи е слагана дограма, до момента в който в действителност те трябвало да бъдат публично съборени. Кметът Исмаил дълго време мълчеше и не даваше доклад какво е ремонтирано и на каква цена, а омбудсманът Мая Манолова и ръководителят на БЧК Христо Григоров желаеха персонално основният прокурор Сотир Цацаров да ревизира нещата, тъй като имаше подозрения, че се работи на повишени цени, като се изключи че оценките какво би трябвало да се прави като ремонт са в действителност прекомерно " плаващи " и се вършат де факто ненужни поправки, когато би трябвало да се строят напълно нови къщи.
Турхан Хасан би трябвало да върне 3406 лв., а Йонка Делева – 2150 лв.. Те са известени за това с писма. Пред Нова телевизия Хасан се оплака, че де факто са му изпратили призовка. Той описа, че през 2017 година бил избран за главен ремонт, само че в действителност по-късно пристигнала комисия от София и споделила, че би трябвало да има побутване на къщата и строене на ново. Къщата е била бутната и съборена с все новата поставена дограма.
Делева пък показа, че дограмата, която слагали на нейната къща, е била свалена и поставена в парцела ѝ, само че изчезнала. Мислехме, че общината си я взела, сподели тя – преди да пристигна уведомителното писмо.
Би трябвало и те да бъдат заинтригувани в опазването на тази дограма, настоя Исмаил. А Марина Сарадинова, изпълнителен шеф на фонд " Социална протекция ", акцентира, че хората не са задължени на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР