Или с наш състав на кабинет, или с техен. Ако

...
Или с наш състав на кабинет, или с техен. Ако
Коментари Харесай

Борисов: Ако нямаме предложен състав на кабинет от ПП-ДБ, ще предложим наш

" Или с наш състав на кабинет, или с техен. Ако го няма дотогава, ще предложим наше държавно управление на малцинството. Това е не от любознание, а да забележим би ли могло да се сглоби нещо положително, откакто имаме обща управническа стратегия ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

Той още веднъж настоя да види имена за кабинет преди връчването на мандата. " Или с наш състав на кабинет, или с техен. ПП-ДБ не са подготвени да отговорят на диалогичността на ГЕРБ ", разясни Борисов.

" Мисля, през идващите дни може да се стартира стратегия за ръководство през идващите години. Това ще даде сигурност, че може да се даде обикновено ръководство, дали за малко, дали на ротационен принцип ", добави водачът на ГЕРБ. 

" С Асен Василев си разменихме думи за ексцентрични решения, тъй като единствено ексцентрични решения могат да ни извадят от рецесията. Защо през тези две години няма българин, който да каже, че е било добре, само че да не бъдем арогантни " добави Борисов и посочи, че държанието на вторите на вота е било друго от това пред аудиторията.

" Програма най-малко - бюджет, признати закони и чак тогава да отиваме на избори и да се започваме изначало. Програма най-много - с разсъдък да се направи положително политическо експертно държавно управление. Няма прогрес по държавно управление, има прогрес по управническа стратегия за държавно управление ", бе безапелационен Борисов.

Според него след консенсуса по значимите тематики ще има такова и по останалите тематики като спорт и просвета. " За Шенген - би трябвало да се стегне границата и да се създадат доста неща, това е като еврозоната - не е елементарно да се направи, бе елементарно преди 2 години, когато влязохме в Европейски Съюз ", съобщи той по отношение на целите.

Припомняме, че по-рано през днешния ден се състоя първата обществена лидерска среща сред двете огромни колаиции в постройката на Народното събрание. На нея от ПП-ДБ показаха, че ще се допита до партийните си органи дали да взе участие в работата по обща управническа стратегия, на която да стъпи едно бъдещо държавно управление. 

От своя страна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от ПП-ДБ да показа състав на проектокабинет, който биха предложили в границите на втория мандат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР