"Или рекет, или обещание са причините да се сключи договор

...
"Или рекет, или обещание са причините да се сключи договор
Коментари Харесай

Томов: Договор за 68 млн. лв между Стивън Ло и човек на ГЕРБ е жива корупция

"Или рекет, или заричане са аргументите да се подписа контракт за 34 млн.евро или 68 млн.лв. за някакви съвещания и връзки с държавната и общинската власт от близкия другар на премиера Саздов ". Това съобщи ексдепутатът Алексадър Томов в предаването на Сашо Диков по телевизия „ Евроком “.

Именно той е индивидът, който среща Бойко Борисов с хонконгския милиардер Стивън Ло, който искаше да построи голям състезателен, развлекателен и туристически комплекс до София и получи капиталов клас А включително и от настоящия кабинет. "Няма такива суми за съвещания в интернационалната процедура. Договорът, по този начин дефиниран - за връзки с държавното управление и общината е неуместен, има нещо прикрито, подмолно ", безапелационен е тогавашният вицепремиер във връзка договора с китайците на Иван Саздов, ученик на ВИФ и притежател на бетонов възел, само че доста непосредствен на министър-председателя и началник на комитета за първите му избори.

"68 млн. лева за съвещания и споразумяване на срещи съмнява за жива корупция ", уверен е той. По контракта с 12 вноски са платени една или три, както разкри преди 2 седмици Сашо Диков в новото си шоу посредством изявление със Саздов. Томов опроверга думите на консултанта, че вложителят не бил сериозен, като подсети, че Ло към този момент е вложил над 19 милиона евро в плана, включително 10,5 млн. евро за закупуване на голфклуба "Света София " като част от бъдещия мегакомплекс и още съвсем толкоз за придобиване на земя от общината в Елин Пелин и поданици на двете села, сред които е планувано бъдещото строителство - едното от тях е Равно поле.

Проблемът е, че страната се мотае с продажбата на военното отделение в другото - Мусачево, а без него няма по какъв начин да се оформи парцелът за бъдещия град на заниманието. В същото време Министерството на защитата бързо разпродава други забавни терени като да вземем за пример неотавнашното прекачване на цена най-малко 2 пъти под пазарната на терен в Несебър до Слънчев бряг на брата на някогашния финансов министър Милен Велчев.

В момента милиардерът Стивън Ло води правосъдна борба с Иван Саздов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР