Или разграничаване от публикувания в медиите запис на разговора му

...
Или разграничаване от публикувания в медиите запис на разговора му
Коментари Харесай

Военни пилоти искат извинение от премиера Борисов за обидни квалификации

Или разграничение от оповестения в медиите запис на диалога му с Томислав Дончев, в който насочва извънредно обидни квалификации освен към президента – президента Румен Радев, в това число и като боен водач, а по този начин също и към българските военни летци. Кои са „ елементарни летци “ питат в послание до министър-председателя Бойко Борисов 17 военни водачи?
„ Тези, които извършиха стотици рисковани интервенции за оказване на помощ на популацията при стихийни бедствия, произшествия и злополуки. Тези, които избавиха стотици човешки животи, рискувайки личния си подобен, за хора изпаднали в неволя. Тези, които и в днешни дни са на своя пост и макар незадоволителната ресурсна осигуреност, още веднъж с голям риск за живота си, почтено извършват своя дълг “, са част от въпросите. Сред създателите на обръщението са почтени български военни водачи генералите Михо Михов, Стефан Петров, Спас Спасов, Иван Парапунов, Златко Златев, Калчо Танев, Иван Дочев и Васил Димитров, полковниците Димитър Димитров, Методи Николов, Любчо Стоилов, Евгени Белкинов, проф. Иван Симеонов, проф. Павел Пенев, Георги Георгиев и подполковниците Димитър Йосифов и Васил Хубенов, написа още Otbrana.com

Вижте цялото послание на летците:

ОБРЪЩЕНИЕ

КЪМ ПРЕМИЕРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ

ОТ ВЕТЕРАНИ ВОЕННИ ЛЕТЦИ

Във връзка с оповестен в медиите запис на диалог сред господин Бойко Борисов и господин Томислав Дончев, в който господин Бойко Борисов насочва извънредно обидни квалификации освен към президента – Президента Румен Радев, в това число и като боен водач, а по този начин също и към българските военни летци, показваме нашето най-остро отвращение.

Г-н Борисов, „ елементарни летци “ ли са?:

· Първите български летци, употребявали самолета като бойно средство за първи път в историята на военната авиация - поручиците Симеон Петров, Радул Милков, Продан Таракчиев, Христо Топракчиев

· Към „ простите летци “ ли се отнася поручик Асен Йорданов, който след довеждане докрай на летателната си кариера през Първата международна война, е деен участник като инженер в конструирането на самолетите „ Боинг “ в Съединени американски щати и създател на интернационално приетия буквар на авиацията „ Вашите криле “?

· Тези, които браниха небето над София против англо-американските бомбардировки през Втората международна война.

· Тези, които непрекъснато носеха бойни наряди за защита на въздушното пространство на България.

· Първите български летци, летяли в Космоса -генералите Георги Иванов и Александър Александров, съдействали нашата страна да е шестата страна в света със свои космонавти.

· Тези, които извършиха стотици рисковани интервенции за оказване на помощ на популацията при стихийни бедствия, произшествия и злополуки.

· Тези, които избавиха стотици човешки животи, рискувайки личния си подобен, за хора изпаднали в неволя.

· Тези, които и в днешни дни са на своя пост и макар незадоволителната ресурсна осигуреност, още веднъж с голям риск за живота си, почтено извършват своя дълг.

· Тези, които заплатиха с живота си тяхната отдаденост към специалността боен водач, тяхната обич към Родината и възприятие за дълг.

· „ Прости летци “ ли са някогашните президенти: на Съединени американски щати – Дж. Буш старши и Дж. Буш младши; на Египет – Хосни Мубарак; на Сирия- Хафез Асад; на Израел –Езер Вайцман и други Всички те са военни водачи, каквато е специалността и на българския президент.

· Световноизвестният френски публицист и водач Антоан дьо Сент- Егзюпери.

Относно опита да ни противопоставяте на нашите сътрудници и другари от гражданската авиация на правилото „ кой повече е авиатор и кой по-малко “, желаеме да Ви кажем, че няма да съумеете. Ние сме от едно семейство – това на водачите. Независимо дали сме военни или цивилен такива.

Всеки един от нас е подготвен да извършва това, за което е назначен с отговорността, че сме упражнявали една от най-рисковите специалности - тази на военния авиатор.

Ние знаем Вашето отношение към Военновъздушни сили на Р. България- неведнъж сте го изразявали и то, за жалост, в редица случаи е безпричинно отрицателно (изказванията Ви след злополуката край Разлог с боен хеликоптер при гасене на горски пожар, след злополуката на хеликоптер от състава на ВМС). Всеки има право на мнение, само че страшното е когато министър-председателят, който носи директна отговорност за обезпечаване на отбранителните качества на страната, има такива разбирания за Военновъздушни сили на страната.

Относно образованието ни, за Ваше сведение всички „ елементарни летци “ след 1964 година са с висше обучение по специалност- „ летец- инженер “ за Военновъздушни сили и приравнена гражданска подготовка „ авиационен инженер “.

Настояваме за неотложно следствие достоверността на този запис.

Призоваваме господин Томислав Дончев да каже, в случай че има чест и достолепие на мъж, истината по въпроса. Не позволяваме, че паметта му е толкоз къса, въпреки всичко той е просветен и образован човек.

И в случай че този диалог се окаже истина и не се разграничите от него, то вероятното Ви деяние е единствено едно- хилядите хора на митингите ви го споделиха!

p.s Ако Ви е нужна повече информация за специалността „ боен авиатор “ (а то е очевидно), Председателят на Комисията по защита в Народното събрание – военачалник Константин Попов е от парламентарната група на ГЕРБ, който е боен авиатор, може да Ви я даде.

Ветерани военни летци:

1. о.з бриг. ген. Стефан Петров

2. о.з. военачалник Михо Михов

3. о.з. бриг. ген Спас Спасов

4. о.з. ген. майор Иван Парапунов

5. о.з. полк. Димитър Димитров

6. о.з. ген. майор Калчо Танев

7. о.з. ген. майор Златко Златев

8. о.з. полк. Методи Николов

9. о.з. бриг. ген. Васил Димитров

10. о.з. полк. Любчо Стоилов

11. о.з. ген. майор Иван Дочев

12. о.з. полк. Евгени Белкинов

13. о.з. полк. проф. Иван Симеонов

14. о.з. полк. проф. Павел Пенев

15. о.з. полк. Георги Георгиев

16. о.з. подп. Димитър Йосифов

17. о.з. подп. Васил Хубенов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР