Или правителството остава, или подава оставка, или в рамките на

...
Или правителството остава, или подава оставка, или в рамките на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Като партия имаме интерес от бързи избори веднага, но държавният интерес е друг

" Или държавното управление остава, или подава оставка, или в границите на този мандат се образува различен кабинет. Яснота ще има до няколко дни – след Европейския съвет. Всеки от трите разновидности е вероятен, само че всички разновидности са неприятни ". Това съобщи пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на недоволството на жителите за желана незабавна оставка на премиера Борисов.
Той изрично отхвърли слуховете, че може да замести Бойко Борисов на поста. „ Не бих желал да наподобявам на премиера Орешарски, обикновено е водачът на спечелилата изборите партия да образува държавното управление “, съобщи Дончев.
„ Иронията е, че ние като партия имаме интерес от бързи избори незабавно, само че държавният интерес е различен. Много нови планове не са структурирани, а ние сме постоянно подготвени за избори “, съобщи вицепремиерът, като добави, че му е „ неприятно да го виждат в ролята на някой, който се е вкопчил в стола си и във властта “.
„ Този път в действителност успяхме да ядосаме хората “, сподели още Дончев. Според него главната тематика е, че страната не е съумяла да основава правдивост, а гневът и разочарованията са тематики, които ще продължат и отсега нататък.
" Има политически водачи, които се пробват да употребят гражданската сила, към този момент несполучливо. Тази сила би трябвало да се употребява в положителния смисъл - когато има цивилен напън, институциите действат по-добре ", изясни Дончев. " Гняв има, само че би трябвало да бъдем по-смирени ", безапелационен бе той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР