Или некомпетентност, или лицемерие - така кметът на София Йорданка

...
Или некомпетентност, или лицемерие - така кметът на София Йорданка
Коментари Харесай

Фандйкова заподозря "Демократична България" в некомпетентност или лицемерие

Или непросветеност, или двуличие - по този начин кметът на София Йорданка Фандъкова назова в изявление за Би Ти Ви вчерашната реакция на " Демократична България " против препоръчаното от кмета покачване на налозите върху по-старите коли и върху покупко-продажбите с недвижимите парцели.

Тя акцентира, че концепцията на " Демократична България " да се понижат налозите на най-новите коли издава непознаване на закона, тъй като те така и така били на най-ниското законово равнище. Затова тя предлага за тези коли налозите да не се трансформират.

" Демократична България " има 12 съветници в 61-членния общински съвет и 8 от общо 24-те районни кмета. На конференция през вчерашния ден нейни представители обясниха повдигането на налозите с управническа отпадналост.

Фандъкова сподели, че районните кметове от политическото обединяване през вчерашния ден са били при нея с искане за по-голяма финансова автономия на регионите и увери, че 50% от спомагателните доходи от нарастването ще бъдат дадени директно на районните кметове за поправки на улиците и тротоарите. Тя предлага размерът на финансирането да зависи от дължината на улиците в съответния регион и броя на популацията му. Общото нарастване от покачването на налога върху покупко-продажбите с парцели се чака да е 20 млн. лева, а от колите - 18 млн лева По второто перо парите ще бъдат ориентирани напълно към възстановяване на градския превоз и довеждащи трасета.

" Чистотата на въздуха не може да се бори единствено с хейт в мрежите или нравоучения пред камерите ", сподели столичният кмет.

Тя отхвърли обвиняванията, че в хода на предизборната акция е обещавала опазване на налозите на досегашните равнища. " От през вчерашния ден се твърди че съм дала заричане, че няма да усилвам налозите - това не е правилно, в никакъв случай не съм казвала, че няма да се трансформират. Нещо повече - когато коментирахме чистотата на въздуха, коментирахме и непопулярни рестриктивни ограничения ", акцентира тя.

Фандъкова ще предложи с смяна в нормативната уредба да се забрани на жителите на общински жилища да се отопляват с дърва или въглища.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР