Или има политическа класа и законодател, който желае да се

...
Или има политическа класа и законодател, който желае да се
Коментари Харесай

Боян Атанасов: Само огнестрелно оръжие може да защити възрастните

Или има политическа класа и законодател, който желае да се съобрази с действителността, или стартира шикалкаването какъв брой законът е добър, по какъв начин той работи, всяка смяна ще бъде рискова. Не знам от какво толкоз ги е боязън. Така разяснява в студиото на ФАКТИ Боян Атанасов дебата към приемането на измененията в Наказателния кодекс, съгласно които защитата при нелегално навлизане в дома би трябвало да стане ненаказуема.

"Имам наблюдението, че юристите в по-голямата си част са теоретици и консерватори. Трудно одобряват измененията. Става дума за закон от 1967 година, признат в една тоталитарна страна, в която силовите органи работеха по напълно различен метод, равнищата на престъпност бяха други. Аз желая да запитвам съперниците на смяната на Закона изпадали ли са в обстановка, при която да би трябвало да се пазят, когато човешката душeвност работи на напълно други обороти. Не виждам каква отбрана може да им даде този закон ", съобщи Атанасов.

"Една от екзотиките, които желаеха да ни втълпят е, че като вкарат жандармерия в селата, нещата ще се оправят. По какъв метод този служител на реда ще ви отбрани, когато някой в 2-3 часа през нощта влезе в къщата Ви, каква реакция се чака, този служител на реда не може да е пред всяка къща и да охранява персонално. Няма такава страна по света, където полицията да може да обезпечи 100% отбрана на популацията. Защитата на собствеността, на живота, на фамилията ни, би трябвало да е ръцете на всеки обособен човек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР