Или бюджет на ГЕРБ, или разглобяване. Това е посланието, което

...
Или бюджет на ГЕРБ, или разглобяване. Това е посланието, което
Коментари Харесай

Стрела към Денков: Или бюджет на ГЕРБ, или разглобяване

Или бюджет на ГЕРБ, или демонтиране.

Това е посланието, което Националното съвещание на ГЕРБ в историческото читалище „ Надежда “ във Велико Търново насочи през днешния ден към кабинета „ Денков “ и ковчежника му Асен Василев.

Първо беше регистрирано, че партията е спечелила кметове в 14 регионални града и допълнително от половината общини, а при съотношението при общинските съветници ГЕРБ има два пъти повече общински съветници, в сравнение с обединението ПП-ДБ.

Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ уточни, че държавното управление би трябвало да стартира да съблюдава и извършва управническата си стратегия, тъй като в доста от структуроопределящите браншове има голямо закъснение.

ПГ на ГЕРБ упорства Политическа партия и техните министри да спрат да внасят законодателни промени, които не са съгласувани с тях и като образец Атанасова уточни целият пакет данъчни закони. В тях и в плана за държавен бюджет тя цитира Симеон Дянков, че е заложена полицейщина при обществените финанси.

Според Тома Биков, би трябвало да се постави оптимално бързо завършек на безвремето и аматьорщината в работата на държавното управление във връзка с проектобюджета, квалифициран от Министерството на финансите. Биков разяснява, че министър Асен Василев не е кадърен да предвижда даже с четири дни напред и предложи да се поеме на ръчен надзор бюджетната политика.

Кметове на ГЕРБ са коренно настроени към новия план за държавен бюджет. Пред БНР кметовете на Царево, Мездра, Смолян и на Велико Търново обявиха, че общините са още веднъж мачкани с бюджетната рамка. Кметовете на ГЕРБ упорстват да се усилят дотациите към общините и значимите им инфраструктурни планове поименно да бъдат включени в разходната част на бюджета. Отново се упорства и за финансова концентрация.

ГЕРБ към този момент няма да напусне ръководството на страната, само че ще сложи условия. Това съобщи водачът на партията Бойко Борисов.

Той добави, че ГЕРБ повече няма да носи отговорност за безобразията, които се правят в държавното управление.

Вече не ни наричйте сглобка. Думата е придобила изключителна вулгарност, съобщи Бойко Борисов пред участниците в съвещанието.

Той сложи изискване, че в държавния бюджет би трябвало да има всичко заложено, което кметовете са споделили като планове. Настоя бюджетът да се върне за преразглеждане и за преправка на приходите, които се чакат.

Ако създадат това, ще имат от нас още една година поддръжка, съобщи Бойко Борисов и предизвести и кметовете на ГЕРБ да не се „ връзват “ на предлагането да подвигат налог здания и такса боклук.

Бюджетът в Народното събрание може да се одобри и без ГЕРБ, уточни Бойко Борисов и настоя да бъдат включени поименно всички политики на ГЕРБ в него.

Ако това не се случи, Борисов уточни, че ще се причисли към опасността на ПГ на ГЕРБ, а тя така изречена пред участниците в Националното заседание от ръководителя на групата Десислава Атанасова – да се премине към разглобка.

АКЦЕНТИ

 ‼️  Повече не ни наричайте сглобка. Тази дума се трансформира в цинизъм и не виждам в нея нищо рационално и положително за хората. Няма да носим отговорност за безобразията, които се вършат. Идеологията за сформиране на настоящето ръководство бяха евроатлантизмът, правосъдната и конституционната промяна, само че и построяването и модернизирането на инфраструктурата в България. Няма ли ги записани Автомагистрала „ Хемус “ и Русе-Велико Търново в бюджета – няма защо да си приказваме.   </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР