Илан Шор е кандидат на парламентарните избори в неделяДвама членове

...
Илан Шор е кандидат на парламентарните избори в неделяДвама членове
Коментари Харесай

Евродепутати лобират за крупен измамник в Молдова

Илан Шор е претендент на парламентарните избори в неделя

Двама членове на Европарламента и английски политик са забъркани в скандал с лобиране в поддръжка на предизборната акция на молдовски предприемач, наказан за водещата си роля в една от най-големите измами в историята на страната, оповестява “Политико ”.

Лицето в окото на бурята е Илан Шор, бизнесмен от Молдова и претендент за народен представител на парламентарни избори в неделя в някогашната руска република. Той е наказан през юни 2017 година на седем и половина години затвор за машинация, ощетила страната в размер на 300 млн. $, като част от по-мащабна скица, изсмукала над 1 милиарда $ от трите най-големи банки в Молдова.

Бизнесменът упорства, че е почтен и е на независимост, до момента в който тече процедурата по обжалване на присъдата му. Лидер на партия, която носи неговото име, с цел да убеди електората, че има поддръжката на Европейски Съюз, Илан Шор е съумял да притегли в клип за предизборната си акция двама евродепутати – италиански реакционер и австрийски крайнодесен член на Екологичен потенциал, дружно с основния секретар на обединяването на европейските консерватори. Последните не са коментирали обявата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР