Илън Мъск явно ще се смее последен, тъй като се

...
Илън Мъск явно ще се смее последен, тъй като се
Коментари Харесай

Илън Мъск ще се смее последен, тъй като се сбъдва свръхамбициозната прогноза за Tesla Model Y

Илън Мъск очевидно ще се смее финален, защото се сбъдна извънредно амбициозната му прогноза, че Tesla Model Y ще стане най-продаваният автомобил в света.

Хората постоянно обичат да се майтапят с основния изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск за неговите прогнози, които не са се оказали напълно правилни. Но в този момент обстановката е друга.

Преди Tesla да предложи Model Y на пазара през 2020 година, Мъск направи някои смели прогнози за това какъв брой известен ще стане този електрически автомобил. Мъск съобщи, че чака търсенето на Model Y да бъде към два пъти по-голямо от търсенето на Model 3, който по това време към този момент бе най-продаваният електромобил.

Още през 2016 година основният изпълнителен шеф оцени търсенето на Model Y сред 500 000 и 1 000 000 бройки годишно. Това бе четири години преди автомобилът да излезе на пазара. Мъск стигна до такава степен, че предвижда, че Model Y ще се трансформира в най-продавания автомобил в международен мащаб.

Но ето, че предходната година Tesla разгласи, че електрическият SUV е на път да догони Toyota Corolla, която има към 1 150 000 продажби годишно.

Очакванията са на следващия ден, когато следва представянето на финансовите доклади на Tesla, производителят на електрически автомобили да показа обновената информация. Данните от първото тримесечие на 2023 година демонстрират, че точно Tesla Model Y е на път да стане най-продаваният автомобил през тази година.

Данните от Китай демонстрират, че през първото тримесечие Model Y е достигнал първото място в Китай, побеждавайки BYD Song Plus, PHEV, и най-продаваните коли с ДВГ на VW и Nissan. Като се има поради, че Китай е най-големият авто пазар в света, това е положително предвещание за Tesla.

Освен това в Съединени американски щати, втория по величина авто пазар в света, първичните данни демонстрират, че Model Y води при леките коли, изпреварвайки Toyota RAV4 и Nissan Rogue, макар че окончателните данни към момента не са получени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР