Илън Мъск със сигурност е щастлив: през последните седем месеца

...
Илън Мъск със сигурност е щастлив: през последните седем месеца
Коментари Харесай

Тежък момент да залагаш срещу Tesla: продавачите на късо загубиха $8 милиарда

Илън Мъск сигурно е благополучен: през последните седем месеца вложителите, които заложиха на провал на Tesla са изгубили $8,4 милиарда, по данни на S3 Partners, представени от CNN.

Това е най-голямата загуба от къси позиции, в които вложителите залагат на спад на акциите на дадена компания. На втора позиция по загуби са тези, които се надяваха на поевтиняване на Apple: те са изгубили малко под $6 милиарда за същия интервал.

Производителят на iPhone обаче е доста по-голяма компания и късите позиции против нея са доста по-малко, в сравнение с тези при Tesla. При производителя на Model 3 те дават отговор за към 21% от покупко-продажбите с акции, спрямо едвам 1% при Apple.

Продавачите на късо залагат, че цената на една акция ще намалее. Ако те се повиши, преди те да могат да излязат, те би трябвало да купят акции при по-високата цена. Загубите им са неограничени, на доктрина.

В последно време акциите на Tesla порастват доста, което основава проблеми за тези, които се надяват на провал на компанията на Мъск. След като доближиха едногодишно дъно от $176,99 през юни, те нарастнаха с към 150%, подкрепени от продажби и облага, които изненадаха и скептиците, и Уолстрийт. В петък акциите нарастнаха с нови 3% до близо $442,98, след доклада, който сподели рекордни продажби през четвъртото тримесечие.

Само през първите два дни на 2020 година продавачите на късо са изгубили над $700 милиона.

Самият Илън Мъск постоянно подлага на критика практиката, като твърди, че тези трейдъри интензивно работят по увреждането на компанията. През 2018 година той стартира да приказва за събаряне на Tesla от борсата, а продавачите на късо бяха една от главните аргументи.
 Tesla смъква цената на създадените в Китай коли
Tesla смъква цената на създадените в Китай коли

Отчасти понижението е вследствие на държавните дотации за закупуване на електрически автомобили в страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР