Илън Мъск съобщи, че обучава автопилота на своите електрически автомобили

...
Илън Мъск съобщи, че обучава автопилота на своите електрически автомобили
Коментари Харесай

Tesla учи своя автопилот да разпознава светлините на светофара

Илън Мъск заяви, че образова автопилота на своите електрически коли да разпознава сигналите на светофара и да кара в кръстовищата с кръгово придвижване.

Преди няколко седмици притежателите на електрическите автомобили на Tesla получиха обновяването Navigate on Autopilo t. С това възобновяване електрическият автомобил в режим на автопилот може да изпреварва постепенно движещите се транспортни средства, да поправя маршрута в действително време, да се престроява и да напуща автомагистралата. Всичко това приближи по благоприятни условия електрическите автомобили на Tesla до пълноценните робомобили.



Илън Мъск написа в своя Twitter акаунт, че напълно скоро електрическите автомобили на Tesla ще станат още по-интелигентни, тъй като сега се тестват редица нови функционалности.

Already testing traffic lights, stop signs & roundabouts in development software. Your Tesla will soon be able to go from your garage at home to parking at work with no driver input at all.

— Elon Musk (@elonmusk) December 9, 2018

Автопилотът се образова да разпознава знака STOP и светлинните сигнали на светофарите. Автопилотът към този момент кара добре и в кръстовищата с кръгово придвижване.

Засега водачите на „полуавтоматичните“ Tesla не могат да оставят кормилото. Те носят цялата отговорност за протичащото се на пътя. Въпреки че автомобилът може да се придвижва от един град към различен, лидерът би трябвало да е подготвен във всеки един миг да поеме контрола.

Да си напомним, че неотдавна Tesla доближи производството на 1000 електрическия автомобил на ден. Днес изданието Electrek заяви, че Мъск ще купува старите автомобилни фабрики на GM, в които ще конфигурира своите поточни линии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР