Илън Мъск обяви в Туитър, че компанията му Tesla възнамерява

...
Илън Мъск обяви в Туитър, че компанията му Tesla възнамерява
Коментари Харесай

Tesla уволнява 9% от работниците си

Илън Мъск разгласи в Туитър, че компанията му Tesla има намерение да редуцира близо една десета от служащите си. Нелекият ход се постанова за " да се понижат разноските и да се излезе на облага ".

По-късно мениджърът на американската компания изпрати и формален мейл, в който дообяснява, че уволнения се постановат поради повтаряне на задания и функционалности, които са се получили с течение на времето и с разрастването на бизнеса. Кои тъкмо чиновници ще бъдат съкратени, ще стане ясно след " деликатна оценка на характерните умения " на всеки един служащ от Tesla, оповестява auto.offnews.bg

Явно критериите за оценяване са към този момент ясни, защото съгласно Мъск първите увлонени ще бъдат известени за решението на управлението още в края на тази седмица. Според мениджъра, обаче, фрапантната мярка няма да се отрази върху производството на Model 3, което така и така среща редица компликации и не може да влезе в релси.

Именно на Tesla Model 3 се разпореждат очаквания да оправи тежкото положение на произзводителя, който от 15 години насам не е излизал в никакъв случай на облага. Себестойността на всеобщия електрически автомобил е 28 000 $, което при стартова цена от 35 000 $ (при това за " научен " модел, който не се предлага действително, а по-скъпи версии) си е доста добре. За страдание, от плануваните 10 000 бройки седмично, все още американците смогват да създадат едвам 2000.

Но Model 3 е едвам върха на айсберга за Tesla, а Илън Мъск и екипа му имат и куп други проблеми за решение. Все отново, с присъщия си оптимизъм Мъск съобщи, че въпреки и да не е на облага, Tesla, дружно с Ford, е единственият американски авто производител в наши дни, който не е банкрутирал.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР