Илън Мъск е в процес на разработване на модела Grok,

...
Илън Мъск е в процес на разработване на модела Grok,
Коментари Харесай

Grok-новият чат бот на Xai на Илън Мъск

Илън Мъск е в развой на създаване на модела Grok, който желае да се изправи против огромните езикови модели на OpenAI и Гугъл. За това описа футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Тя напомни, че през април Мъск разгласи основаването на нова компания – xAI, която ще създава изкуствен интелект, който би трябвало да разгадава тайните на Вселената.

Новото при xAI и Grok според основателя им е, че те ще бъдат доста по-близки до действителността и логаритмите им няма да бъдат подчинени на политическата уместност. " Grok се обрисува като бунтовник. В Grok ние ще срещнем нещо като темперамент, нагледно и метафорично казано, което ще уплътни визията ни за другарство с друга човешка същина. Ние ще осъзнаваме, че това е изкуствен интелект, само че той ще има своя “характер ". От друга страна обаче това дава и някаква равноценност, чувство за общоприет изкуствен интелект и в действителност няма да бъдем пощадени по този начин, както сме щадени в този момент. Тоест отговорите може не постоянно да са доброжелателни или възпитани. Това може да докара до нов вид взаимоотношения, реакции. Наистина стъпваме върху тъничък лед “, счита доцент Тодорова.

Очаква се платена версия на Grok да се появи в края на ноември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР